Sportsrehab är en specialbutik som säljer fotledsstöd, skydd och ortoser för rehabilitering. När du råkar ut för skador eller drabbas av olika krämpor hittar du de bästa rehabiliteringsprodukterna här på Sportsrehab. När du har drabbats av en fotledsskada eller om du har ont i fotleden är det viktigt att du får rätt stöd. För att läkningen ska ske i lugn och ro utan nya påfrestningar som river upp skadan är det viktigt att välja ett stöd som verkligen gör nytta. Många fotledsstöd kan med fördel användas i förebyggande syfte.

Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
720.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
999.00 kr
823.00 kr
599.00 kr
Slut i lager
599.00 kr
349.00 kr
1,499.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,499.00 kr.Det nuvarande priset är: 899.00 kr.
1,499.00 kr
1,349.00 kr
1,169.00 kr
829.00 kr
829.00 kr
1,179.00 kr
840.00 kr

Tyska Bauerfeind som är samarbetspartner med Sportsrehab har tillverkat ortoser och andra medicintekniska produkter ända sedan 1929. Bauerfeinds produkter är kända för att hålla högsta kvalitet med överlägsen passform. Skydden är anatomiskt utformade och är extremt bekväma att bära även under längre stunder. Alla stöd och skydd är specialutvecklade för särskilda problem och ändamål, vilket gör att de verkligen gör nytta. Bauerfeind är den enda tillverkare som är samarbetspartner till de Olympiska Spelen.

Vad är ett fotledsstöd bra för?

När du får en skada i fotleden kan det bli en långdragen historia med återkommande problem med instabilitet och osäkerhet. Det kan innebära att du har svårigheter att utöva din favoritsport eller annan aktivitet. Med ett fotledsstöd får du den stabilitet och det stöd i foten som minskar risken för stukningar. Fotledsstödet begränsar rörligheten i foten så du inte trampar snett och ger dig en viss smärtlindring.

Efter en skada är det vanligt att man känner sig vinglig och ostabil i foten. Ett fotledsstöd stabiliserar upp foten och ger fotleden stöd så att det inte hamnar i fel position. Fotledsstöden är ergonomiskt utformade och är bekväma att bära både med och utan skor. Den ger foten kompression där det behövs så att svullnader hålls i schack.

Frågor och svar om fotledsstöd

Är det någon kroppsdel vi belastar mycket så är det våra fötter och fotleder. När vi går, står eller springer belastas våra fötter ständigt. Inte nog med det, vissa av oss går i onaturliga skor hela livet. Att gå i högklackade skor är knappast naturligt varken för fötterna eller för ryggen. Kroppen måste då anpassa sig och hålla balansen på ett onaturligt sätt, vilket kan leda till problem i rygg och nacke senare i livet.

Det är vanligt att vi glömmer bort att bygga upp musklerna i våra fötter. Detta är en av de stora anledningarna till att det är så vanligt med fot-, vrist och hälskador. I urminnes tider har människan gått barfota eller i minimala skydd för fötterna och det gjorde att fötterna kunde bygga upp både valkar och muskler på ett naturligt sätt.

Den moderna människan skyddar sina fötter i skor så att fötterna inte får jobba och bygga upp muskler som de hade fått göra om vi gick barfota. När vi belastar våra fötter för tryck och påfrestningar som de inte är vana vid, är dom för sköra för att klara av det. Men det går att bygga upp musklerna i fötterna så att de klarar nästan vad som helst. Men är du otränad och ska utöva någon sport som du inte är tränad för? Då kan det vara en bra idé att använda fotledsstöd tills du har tränat upp musklerna kring leden.

Fotledsstöd är bra för dynamiska sporter som fotboll, innebandy och basket

Uppkomsten av en skada kan vara att man har trampat snett eller att man har belastat foten på ett felaktigt sätt. Det är vanligt bland dynamiska idrotter som till exempel fotboll, innebandy och basket. Oftast är grundorsakerna till fotledsskador överbelastningsskador. Det betyder att när en muskel blir överbelastad då har man inte tillräckligt starka muskler för att klara det man utsätter den för. När man har fått en fotledsskada är det mycket lätt att man drabbas på nytt igen. Ca 75% av alla fotledsskador är återfallsskador.

Symtom på fotledsskador

Att överanstränga fötterna är lätt gjort. Vi har en tendens att pusha oss själva även när vi känner att det gör lite ont. Ibland anstränger vi oss utan att känna att det gör ont och värken kommer efteråt. Man kan överanstränga foten på flera olika sätt. Det är ganska vanligt att man överanstränger sina fötter och fotleder när man är på semester till exempel.

Det är då vi passar på att besöka intressanta platser. Ofta är vi ute och fotvandrar hela dagarna. När man väl är på hotellrummet igen, det är då smärtan i fotled och häl oftast gör sig påmind. Ibland kommer värken dagen efter och man kan knappt sätta ner foten utan att det gör ont. Man känner sig darrig och ostabil i fotleden. Känner du igen dig?

Akuta skador på fotleden – använd ett fotledsstöd 

Vid akuta skador när du stukar foten eller skadas av yttre omständigheter är smärtan helt annorlunda. Smärtan kan då vara mer kraftig och intensiv till en början som sedan lägger sig och blir molande. Oftast i samband med akuta skador kan det uppstå en svullnad i fotleden. Värken och svullnaden gör att foten känns instabil och vinglig när du belastar foten.

Vid akuta skador är det viktigt att foten får kompression så fort som möjligt. Linda benet hårt med ett kompressionsförband och vila i högläge i minst 20 minuter direkt efter skadan. Man kan kyla ner det skadade området för att ge smärtlindring men lägg aldrig kyla direkt på bar hud. Lägg något emellan huden och kylan. Tumregeln är ju fortare man behandlar en akut skada desto fortare kan man återhämta sig.

Undvik vrickningar och stukningar med hjälp av ett fotledsstöd

Efter en skada behöver man komma igång med rörlighetsträning så fort som möjligt. Kroppen har en otrolig förmåga att läka sig själv. När du genom träning ger foten bättre cirkulation och stärker muskulaturen läker den fortare. Vid träning kan man använda fotledsstöd som ger stabilitet åt foten, för att undvika ytterligare vrickningar och snedbelastningar av den skadade fotleden. Stödet hjälper till att hålla foten i rätt position så att man känner sig tryggare, vilket också leder till smärtlindring.

Användningsområden för fotledsstöd

Ett fotledsstöd kan användas i förebyggande syfte särskilt om man har haft en skada i fotleden sen tidigare. Det är ett mycket smidigt hjälpmedel som används av många inom elitidrotten och bland motionärer. Ett fotledsstöd är ovärderliga om dina fotleder är det minsta instabila och känns vingliga eller under rehabiliteringen efter en operation.

Ett fotledsstöd kan användas vid många olika tillfällen som vid:

 • Förebyggande syfte
 • Sträckning i ledbanden
 • Svullnader i fötter och fotled
 • Sträckningar i fotleden
 • Instabila fotleder
 • Smärtor i fotleden
 • Överbelastningar
 • Stukning av foten
 • Artros och artrit
 • Försvagade ledband
 • Bristningar i ledbanden
 • Hälseneinflammation
 • Rehab efter operation
 • Tendomyopati
 • Ledbandsskador
 • Haglunds häl

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice