Har du ett jobb där du står och går mycket, eller börja känna av smärta i knän och rygg? Det kan vara en bra idé att använda skoinlägg, antingen som förebyggande åtgärd eller som akut lösning.

589.00 kr
589.00 kr
599.00 kr
369.00 kr
999.00 kr

Inlägg & sulor

Bauerfeind ErgoPad Work:h

879.00 kr
599.00 kr
949.00 kr
529.00 kr

Inlägg & sulor

Bauerfeind TRIactive Run

799.00 kr

Inlägg & sulor

Bauerfeind TRIactive Walk

799.00 kr
1,099.00 kr

Frogor och svar om skoinlägg och sulor

Ett skoinlägg avhjälper problem och smärta som uppstår efter långvarig belastning av fötterna. Det är relativt vanligt att man får problem som hälsporre om man spenderar mycket tid gåendes i jobbet, kanske i dåliga skor. Om detta fortgår en längre tid kan man också drabbas av nedsjunkna fotvalv, så kallad hålfot. Genom att placera ett passande skoinlägg i de skor som du använder mycket i vardagen kan du både förebygga och åtgärda dina problem. Ett inlägg hjälper till att avlasta tyngden från dina problemområden och ger foten ett mjukare underlag. Blodet cirkulerar bättre och fötterna återhämtar sig snabbare efter en lång dags arbete. Du kan även ta ut och använda dina skoinlägg i alla dina olika skor för att få en snabbare lindring.

Kanske känner du av värk i leder, rygg och under fötter efter en lång dag på benen. Om dessa problem fortgår kan du dra på dig allvarligare åkommor som kommer försvåra dina vardagssysslor och kan försämra din livskvalitet på lång sikt. Promenerar du mycket i dåliga skor, plötsligt går upp i vikt vid exempelvis graviditet eller får artros kan du känna av besvär i din häl eller under dina sulor. Värken kan fortgå även under stunder du vilar och i vissa fall bli så kraftig att du får svårt att sova eller röra dig bekvämt. Börja med att placera sulor eller ett skoinlägg i de skor du använder mest och se om smärtan minskar efter hög belastning. Det kan vara allt som krävs för att förhindra långvariga besvär.

De flesta barn har så kallad plattfot under tidig ålder. Denna växer vanligtvis bort, men kan i andra fall också leda till överpronation och ryggradsproblem då hålvalvet kollapsar och fötterna lutar inåt. Genom ett skoinlägg under fotvalvet rätas foten upp och lederna förblir raka och växer i normal riktning. Ett annat vanligt problem är hälsporre som uppstår hos många vuxna människor av olika anledningar. Hälsporre går att behandla på egen hand med hjälp av skoinlägg och vila, men kan också behöva behandlas med kortison eller laser. Detta gör du utan remiss hos en legitimerad ortoped. Tar du hand om dina besvär på ett tidigt stadium kommer du kunna vara på benen och hålla dig aktiv ända upp i ålderdomen. Våra fötter är grunden för pigga ben och en rak ryggrad.

Se även sportsulor och helsulor

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice