Hur kan jag förebygga eller undvika en knäskada när jag spelar basket?

Basket är en högintensiv sport, där risken finns att drabbas av skador på korsband, menisker, ligament och muskler. För att förhindra knäskador när du dribblar och skjuter rekommenderar vi att du bär ett knäskydd, knästöd eller en ortos från Bauerfeind. Det ger dig en ökad stabilitet i knät, såväl som skydd och medicinsk kompression för att undvika skador medan du spelar basket. Den ökade blodcirkulationen som kompressionen ger, gör också att du återhämtar dig fortare efter en match.

1,020.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,249.00 kr.Det nuvarande priset är: 1,049.00 kr.
2,199.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 2,759.00 kr.Det nuvarande priset är: 2,499.00 kr.
629.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Armsleeves

599.00 kr
599.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Vadsleeves

499.00 kr
759.00 kr
839.00 kr
699.00 kr
450.00 kr
600.00 kr
1,199.00 kr
840.00 kr
600.00 kr
1,499.00 kr
829.00 kr

Nacke / Axel

Bauerfeind OmoTrain S

2,149.00 kr

Bälte för ryggen

Bauerfeind Sports Back Support

1,560.00 kr

Frågor och svar om Basketskydd

Ankelskador är vanliga inom alla idrotter, och inom basket är det den dominerande skadan, mycket på grund av det intensiva hoppandet, bland annat i samband med lay-ups. Det orsakar ofta mildare skador som vrickade fötter, eller svårare i form av sönderslitna hälsenor.

Fotledskydd och fotledsstöd för dig som spelar basket

För att minska trycket på fötterna rekommenderar vi att man bär ett dynamiskt ankelstöd eller fotledsstöd under träning och match, som till exempel fotledsstöd AchilloTrain eller fotledsskydd MalleoTrain. Fotledsskydden ger ökad stabilitet när du springer och hoppar, skyddar fotleden och ger medicinsk kompression för att främja blodcirkulationen vilket påskyndar musklernas återhämtning.

I en intensiv kontaktsport som basket är det ganska vanligt att man skadar händer och fingrar. Stukade fingrar är bland de allra vanligaste, på grund av bollens tyngd och att lederna i fingrarna är relativt känsliga.

Handledsstöd eller handledsskydd för dig som spelar basket

Ett bra skydd för handleden är Bauerfeinds handledsstöd Sports Wrist Strap, som ger ökad stabilitet i handlederna och ger bättre cirkulation. Som hjälp vid skadad tumme rekommenderar vi RhizoLoc tumstöd, som stabiliserar tummens grund- och sadelled.

Det bästa är att besöka en fysioterapeut (sjukgymnast) för att få råd och behandling för vanliga basketskador. Åtgärder som kan komma ifråga är bland annat:

  • Bristningar och stukningar. Ofta kan man behandla dessa skador med RICE-metoden: Rest, Ice, Compression och Elevation. En kunnig sjukgymnast kan även erbjuda behandling. För behandling av mildare skador rekommenderar vi knäskyddet GenuTrain, som ger aktivt stöd såväl som smärtlindring.
  • Hopparknä. Medicinskt går det under namnet Patellatendinit. Det här är en vanlig knäskada för basketspelare som orsakas av en inflammation i knät efter intensivt och upprepat hoppande. Här fungerar basket knäskyddet GenuTrain A3 utmärkt, då ortosen är framtagen just för att skydda knäskålen. Den har en pelott runt knäskålen och ger stabilitet och friktionsmassage, som ökar blodcirkulationen och mildrar smärtan.
  • Meniskskada. Lindriga meniskskador kan behandlas med RICE-metoden och anti-inflammatoriska mediciner. Svårare fall kan kräva kirurgiskt ingrepp. Här rekommenderar vi ett knäskydd med skenor, som t.ex. GenuTrain S som ger det stöd som krävs för att skadan ska läka. Knäskyddet funkar utmärkt för dig som spelar basket.
  • Korsbandsskada. Skador på korsband kräver ofta operation. Det är inget större ingrepp, men rehabilitering tar oftast ganska lång tid. En bra hjälp vid korsbands- och ledbandsskador är den avancerade knäortosen SecuTec Genu som begränsar rörligheten i knät och påskyndar läkningen.

Om du brukar titta på NBA-basket har du säkert sett en mängd spelare som bär kompressionsärmar och -strumpor på matcherna. Kompressionen stimulerar syretillförseln till musklerna och ökar blodcirkulationen, vilket bidrar till snabbare återhämtning i muskulaturen. Bauerfeinds kompressionsprodukter ger medicinsk kompression, vilket förebygger skador och ökar prestationsförmågan genom att de håller musklerna stadigt på plats.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice