Ett axelskydd ger stabilitet och värme vid axelskador. Själva skyddet är designat så att det följer axelns form och hålls fast i en stadig position.

Nacke / Axel

Bauerfeind OmoTrain S

2,149.00 kr

Nacke / Axel

Bauerfeind OmoTrain

2,149.00 kr

Nacke / Axel

Rehband QD Axelstöd

689.00 kr

Frågor och svar om axelskydd

Man kan använda axelstöd vid många situationer i livet. Man kan ha fått axelskador efter fall och då kan ett stöd vara det man behöver för att lindra smärtan. Skyddet är justerbart vilket gör att man kan få den hållning som behövs. Det går att anpassa efter behov och passar på både vänster och höger axel. Skyddet ger både stabilitet och värme som är viktiga faktorer vid rehabilitering av axelskador. Axelskyddet bidrar till ökad kompression över hela axelleden och ger därmed optimal smärtlindring. Man kan även använda axelstödet vid överansträngning för att avlasta belastningen av den onda axeln. Detta kan minska både smärtan som kommer med en överansträngd axel och dessutom tiden för rehabilitering. Skyddet är bekvämt att bära och har god komfort och passform.

En axel ur led kan inträffa om den vrids kraftigt och detta är något som är mycket smärtsamt. Det gör även ont efter att själva händelsen har skett vilket gör att det krävs en viss tid för rehab för att axeln ska återgå till normalt igen. Efter det att en läkare har satt tillbaka axeln i rätt position, bör man hålla den stilla ett par dagar. Då kan ett axelstöd vara ett bra alternativ som dessutom ger både värme och stabilitet till det ömma området. Smärta i axeln påverkar hela hållningen i kroppen och allmäntillståndet. Därför kan det vara bra att man hjälper en överansträngd axel genom att ge den det stöd och lindring som den behöver. Axelskyddet är justerbart och ger det rätta stödet som behövs.

När man har fått en skada på eller i axeln, kan man behöva rehabilitering. Vissa skador som man har fått till exempel på grund av olyckor eller vid fall, tar längre tid att läka och kräver sjukgymnastik. Om man behöver rehabilitering för sin skadade axel kan man få utföra många olika övningar, beroende på vilket sorts behov man har. Det finns övningar som man utför med olika redskap som till exempel gummiband, hantlar och bollar som ger det rätta motståndet. Det finns även övningar som man får göra som är i förebyggande syfte. Om man har en förslitningsskada i axeln behöver man veta hur man ser till att man inte påfrestar axeln på samma sätt igen. Mellan rehabiliteringsövningarna kan man lindra den överansträngda axeln genom att använda ett axelstöd som ger stabilitet och värme.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice