Egentligen borde vi alla ha någon form av ryggbälte liggande hemma i byrån. Inte för att överdriva, men faktum är att den allra vanligaste delen av kroppen som drabbas av problem är ryggen – en ständig källa till värk och problem med skador

Bälte för ryggen

Bauerfeind LumboLoc Forte

3,299.00 kr

Bälte för ryggen

Bauerfeind LumboTrain Man

1,999.00 kr

Bälte för ryggen

Bauerfeind LumboTrain Lady

1,999.00 kr

Bälte för ryggen

Bauerfeind LordoLoc

1,299.00 kr
Rea!

Bälte för ryggen

Bauerfeind LumboLoc

1,499.00 kr 1,299.00 kr

Bälte för ryggen

Bauerfeind SacroLoc

2,699.00 kr

Bälte för ryggen

Bauerfeind DorsoTrain

7,299.00 kr

Bälte för ryggen

Rehband QD Back Support 3mm

389.00 kr

Bälte för ryggen

Rehband QD Back Support 5mm

599.00 kr
799.00 kr

Bälte för ryggen

Rehband QD Ryggkorsett

549.00 kr
Slut i lager
349.00 kr
395.00 kr
649.00 kr
539.00 kr

Bälte för ryggen

Bauerfeind Sports Back Support

1,399.00 kr

Bälte för ryggen

Mueller Adjustable Back Brace

599.00 kr

Bälte för ryggen

DonJoy Actistrap

597.00 kr

Bälte för ryggen

DonJoy Immostrap

689.00 kr

Vad är ett ryggbälte bra för?

Ryggont är den klassiska ”folksjukdomen” (numera med viss konkurrens från uppstickaren ”musarm”) och det är väl få av oss som ärligt kan påstå att vi aldrig har haft ont i ryggen någon gång.

Ryggbälten finns i en uppsjö av varianter och är ofta specialkonstruerade för en viss typ av åkommor – även om det finns en del universalmodeller också. Allt från enkla ryggbälten som är värmande, till avancerade konstruktioner för svåra besvär som t.ex. foglossning.

Till de vanligaste besvären där ett ryggbälte kan bli en räddare i nöden är:

  • Diskbråck
  • Ischias och Falsk Ischias
  • Ryggskott
  • Ländryggssmärta
  • Foglossning
  • ”Vanligt” ryggont
  • Dålig hållning

Funktioner hos olika ryggbälten

Ett ryggbälte kan alltså vara till nytta i de mest skiftande situationer. I regel är de designade för att ge kompression, stöd och avlastning för de områden i ryggen som smärtar. På köpet lindrar de också oftast smärtan du bär på.

Har du till exempel ont i ryggen för att du går och kutar med ryggen, finns det så kallade hållningsbälten eller -västar som på ett effektivt sätt rätar upp ryggraden och gör så att din kroppshållning drastiskt förbättras.

Ryggbälte för gravida

Gravida kvinnor får ofta ont i ländryggen på grund av vad som lite slarvigt brukar kallas ”foglossning”. Trots namnet håller du inte alls på att falla i bitar, och inom vården säger man numera ”bäckensmärtor”. I vilket fall som helst finns det speciella gravidbälten till din hjälp under denna period.

ryggbälte för ländryggen

Många ryggbälten är designade för att ge extra stöd och avlastning för ländryggen. Dessa ryggstöd är flitigt använda vid svåra smärtor som kan uppstå vid exempelvis ryggskott, diskbråck och ischias. Huvudfunktionen i dessa ryggbälten är att ge kompression runt ryggen och räta upp ryggraden något, samtidigt som ryggstödets skenor ger extra stabilitet och avlastning, och bidrar till smärtlindring i området.

Ett bra exempel på ett sådant skydd är Bauerfeinds LumboLoc, ett hårt formstickat ryggbälte med fyra lodräta korsettstavar. Kompressionen kan såklart anpassas individuellt tack vare ett kardborreband på framsidan.

Avlasta ryggen med bälte från Bauerfeind

Bauerfeind är vår huvudsakliga leverantör på alla typer av sportskydd. Vi har valt att samarbeta med de som kan det här bäst – helt enkelt för att deras produkter har visat sig mycket effektiva vid en mängd olika skadesymptom. Bauerfeind är sedan många år världsledande på området, och en högt ansedd tillverkare av ryggbälte, skydd och ortoser.

Hos oss på SportsRehab hittar du hjälpmedel för många olika skador och besvär. Allt från Hallux Valgus nere i stortån till stödkragar för dig med nackbesvär.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice