Ett ryggstöd är utformat för att avlasta, ge stöd för ländryggen och kan på så sätt även ge viss smärtlindring. Stödet kan användas både vid akuta och återkommande ryggproblem.

Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,599.00 kr.Det nuvarande priset är: 1,499.00 kr.
1,839.00 kr
2,549.00 kr
2,549.00 kr
1,560.00 kr
849.00 kr
895.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 299.00 kr.Det nuvarande priset är: 199.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 399.00 kr.Det nuvarande priset är: 299.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 599.00 kr.Det nuvarande priset är: 499.00 kr.
4,259.00 kr
Slut i lager
389.00 kr
589.00 kr
839.00 kr
395.00 kr
539.00 kr

Frågor och svar om ryggstöd

Vid diskbråck eller tillfälligt ryggskott bör du använda ett ryggstöd eller ryggskydd. Inbyggda skenor i ryggstödet stabiliserar upp ryggen på ett effektivt sätt och ger även en bättre hållning. När man har smärtor i ryggen är de ofta samlade i ett och samma område. Ryggstödet har en värmande effekt i form av ett speciellt material fastsytt i stödet för att skydda den del av ryggen där man har ont så den inte kyls ner. Värmen motverkar stela leder och värk.

Stabilt stödbälte för ryggen påskyndar din rehab

Ryggskyddet gör att kroppen stabiliseras och förhindrar att kroppen sjunker ihop vilket ofta händer när man har ont. Blodcirkulationen förbättras när kroppen rätas upp vilket kan påskynda tillfrisknandet. Ländryggsstödet är tillverkat i ett mjukt material med kompressionseffekt för att ge det bästa stödet för ländryggen.

En graviditet kan många gånger innebära en extra påfrestning för ryggen och dess muskulatur. Att använda ett ryggstöd för gravida kan ofta underlätta och lindra smärtan. Den extra vikten vid en graviditet kan orsaka smärta i ryggen och även vid bäckenet om man får foglossningar.

Stöd för ryggen ger bättre hållning

Ett ryggbälte stabiliserar upp ryggen och man rätar automatiskt upp kroppen när man använder stödet. Ett alternativ är att använda sig av stödbälte som går att justera. Bältet fästes strax ovanför höftbenet och under magen för att ge det bästa stödet. Vid ischias kan man lindra värken genom att använda ett ställbart bälte som kan anpassas efter var smärtan finns. Bältet underlättar vardagen då det gör att man blir rörligare och inte riskerar att överbelasta andra delar av kroppen. Ett ryggstöd hjälper dig också få bättre hållning. 

Vid tillfällig eller återkommande problem med ryggsmärtor under en graviditet är det bra att använda en korsett som avlastar höfter och ländrygg. I vissa fall kan smärtan även finnas kvar efter graviditeten. Lösningen kan vara att använda en stödkorsett tillverkad i elastiskt textilmaterial för att den ska sitta bekvämt på kroppen och kunna användas under kläderna.

Ryggkorsett, bälte med skenor för ländryggsbesvär

Korsetten är ställbar vilket gör den extremt flexibel och kan anpassas var smärtorna finns. Inbyggda metallskenor som ligger tätt mot ländryggen vilket gör att man automatiskt rätar upp kroppen och avlastar ryggen på rätt sätt. Ryggstödet ställs in i önskat läge med hjälp av kardborrband fästa i dragband. Man kan även justera via två öglor anpassade för tummarna och justerar korsetten med ett enkelt grepp. Läs gärna om vilka ryggproblem ett ryggstöd han hjälpa dig mot här.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice