För den som har en ansträngd nacke eller har skadat sig på något vis kan en nackkrage vara till god hjälp. Den håller nacken stabil på ett mjukt sätt samtidigt som den tillför värme.

Nacke / Axel

Bauerfeind CerviLoc

599.00 kr

Frågor och svar om nackkrage

Har du tänkt på hur stark vår nacke är och hur mycket den belastas varje dag bara genom att hålla huvudet uppe? Nacken är onekligen kraftfull men det innebär inte att den inte skadas ibland. När du får ont i nacken kan en stödkrage vara en riktigt bra hjälp.

Dessa är ofta tillverkade i ett mjukt material med skumgummistoppning och ger på så sätt både stöd och värme. Om du ofta drabbas av nackspärr kan kragen vara ett oumbärligt hjälpmedel. Som bekant är det inte bra att hålla sig allt för stilla när man drabbas av muskelvärk, detta eftersom kroppen läker bättre när blodet får chans att cirkulera ordentlig. Med hjälp av en nackkrage kan du röra dig friare än vad du skulle kunna ha gjort annars

Det är naturligtvis viktigt att alltid uppsöka läkarvård om du får smärta i nacken innan du börjar behandla själv. Om du däremot har en skada du är bekant med, kanske en gammal whiplash som gör sig påmind, diskbråck eller återkommande nackspärr är en stödkrage perfekt att ha hemma. Den ger dig snabbt både stöd och värme.

Att tillföra värme är fördelaktigt om man har ömma muskler eftersom det lindrar och påskyndar läkningen. En bra stödkrage håller din nacke varm och stabil.

Den ser också till att halsen hålls rak, något som avlastar ytterligare. Om du upplever problem med din nacke så är en stödkrage ett bra att använda. Den kan också användas under långa resor när du vill avlasta din nacke.

Vilken typ av nack-, stöd- eller halskrage du än väljer så är det viktigt att tänka på passformen.

Den ska vara sådan att din nacke hålls stabil men för den sakens skull inte sitta för hårt. En tumregel är att den ska vara bekväm att ha på sig. Den ska inte heller sitta så löst att den förlorar sin funktion och du tappar stabiliteten i nacken.

Även om kragen ska sitta stabilt bör man ändå kunna röra på nacken och inte bli fixerad. Idag finns många olika typer av nackkragar, det är därför viktigt att prova och hitta den modell som man själv trivs bäst i.

Om du får plötslig uppkommande nacksmärta eller nacksmärta orsakad av en olycka bör du dock alltid uppsöka läkare.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice