Vilka är de vanligaste skadorna inom cykling?

De mest förekommande skadorna inom cykling uppträder i rygg och knän. Cyklister får ofta ont i ländryggen på grund av att de sitter i timmar med dålig kroppshållning. Dessutom får de ofta ont i knät på grund av överansträngning, särskilt runt knäskålen. Inflammationer i patellan kan orsaka skador som t.ex. Patellofemoralt smärtsyndrom, PFSS. Bauerfeind har flera olika knäskydd och stöd som hjälper dig att förebygga skador när du cyklar.

899.00 kr
1,599.00 kr
399.00 kr
1,899.00 kr
1,599.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Armsleeves

599.00 kr
599.00 kr
799.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Vadsleeves

499.00 kr

Bälte för ryggen

Bauerfeind Sports Back Support

1,299.00 kr
995.00 kr

Frågor och svar om skydd och stöd när du cyklar

Kompression stärker musklerna och håller dem på plats och du undviker därmed att drabbas av överansträngning och bristningar. Bauerfeinds skydd ger medicinsk kompression och ökar syretillförseln i musklerna, vilket minskar uppkomsten av mjölksyra och bidrar till snabbare återhämtning efter ett hårt tränings- eller tävlingspass.

För att undvika skador på knäna, som exempelvis PFSS som orsakas av en inflammation efter överansträngning, rekommenderar vi Bauerfeinds knäskydd GenuTrain P3. ”P” i P3 står för patella. Denna knäortos har till uppgift att ge smärtlindring i knäskålen, och har en särskild pelott som centrerar knäskålen när du är i rörelse och ger massage som ökar blodgenomströmningen. För att undvika problem i knäna rekommenderar vi Bauerfeinds Sports Knee Support, ett knäskydd som ger dig ökad stabilitet i knäleden.

.

Ryggont och Ischias är mycket vanligt inom cykelsporten, på grund av långvarigt cyklande i en framåtböjd position, och står för 45% av alla skador i ländryggen. För att orka längre flexar man ofta ryggmusklerna i denna sittande position, vilket är ansträngande för ryggraden och tröttar ut ryggmuskulaturen.  För att undvika akut eller kronisk ryggvärk rekommenderar vi att du bär Bauerfeinds Sports Back Support eller LumboTrain när du cyklar. Dessutom bör du ta pauser i cyklandet för att stretcha musklerna. Har du redan besvär med kronisk ryggvärk finns hjälp att hämta i ryggstöd som LordoLoc och SacroLoc.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice