Värk i nacke och axlar är idag väldigt vanligt. Dessa problem beror ofta på axlar som roteras framåt, men med hjälp av en hållningsväst kan du råda bot på problemet.

Rea!
Det ursprungliga priset var: 399.00 kr.Det nuvarande priset är: 299.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 299.00 kr.Det nuvarande priset är: 199.00 kr.
395.00 kr

Frågor och svar om hållningsväst

En hållningsväst är en elastisk konstruktion som hjälper dig att få bättre hållning. Den ser till exempel till att dina axlar inte roterar framåt, något som ofta orsakar problem. Om du känner att du har problem med dessa områden kan ett bra hållningsstöd, till exempel en väst för bättre hållning vara en mycket bra investering. När man jobbar mycket vid skrivbord eller framför datorn främjas inte hållningen, tvärtom roterar ofta axlarna framåt och skapar belastning i bröstrygg, nacke och axlar, något som sedan kan leda till värk och inflammationer. Med hjälp av elastiska band runt axlarna tvingas axlarna bakåt i rätt position på ett skonsamt vis. Du kan även justera västen så att den sitter på ett vis som passar dig.

Hållningsväst funkar det? Ja, absolut. Västen ger dig på ett skonsamt sätt rätt hållning. När du använt den ett tag lär du också om kroppen och kommer att flytta axlarna bakåt av dig själv.

Så hur är det då, är hållningsväst bra eller dåligt?

Det korta svaret är att det är en mycket bra innovation som kan ge dig en rad goda hälsoeffekter. Med den minskar belastningen på dina axlar och du får en snygg och rak hållning. Bra hållning är något som inger en känsla av självförtroende, medan dålig hållning gör det motsatta. När du rätar på kroppen ger du också mer utrymme till lungorna, därför kan västen hjälpa dig med andningen. Om du ofta plågas av spända axlar och nacke kan en väst av denna typ vara en bra hjälp.

Läs gärna om ont i ryggen här.

En rekommendation för bättre hälsa och hållning är träning. Självfallet ska du se till att få aktivitet i livet, dock innebär mångas vardag arbete framför datorn och mycket stillasittande, alltså en situation där det är svårt att få till aktiv rörelse. Då kan en hållningsväst vara ett bra komplement som ger ansträngda axlar avlastning. Det finurliga med den här typen av västar är att de kan bäras under kläderna utan att de syns. Du kan alltså bära västen under din vanliga arbetsklädsel och på så sätt få bättre hållning även på kontoret. Det elastiska materialet känns skönt att ha på sig så du behöver inte oroa dig för obehag under dagen, däremot kommer du snart att känna de goda effekterna av bra hållning.

Behöver du ett stöd för ryggen hittar du det här.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice