Här på SportsRehab hittar du ländryggsstöd för en mängd olika besvär och skador. Allt från stödjande ryggstöd vid ”vanligt ryggont” till specialanpassade ortoser för felställningar och svåra besvär. Elitidrottare såväl som motionärer använder dagligen ländryggsstöd, dels för att rehabilitera skador och lindra besvär, dels i förebyggande syfte.  Och kanske du också skulle ha glädje av ett avlastande ryggstöd?

4,259.00 kr
2,549.00 kr
2,549.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,599.00 kr.Det nuvarande priset är: 1,499.00 kr.
1,839.00 kr
389.00 kr
839.00 kr
589.00 kr
395.00 kr
539.00 kr
1,560.00 kr
Slut i lager
849.00 kr
895.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 399.00 kr.Det nuvarande priset är: 299.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 299.00 kr.Det nuvarande priset är: 199.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 599.00 kr.Det nuvarande priset är: 499.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 599.00 kr.Det nuvarande priset är: 499.00 kr.

Ryggont – Sveriges folksjukdom nummer 1

I Sverige står ryggvärk för ungefär 10% av alla sjukskrivningar. Lägg därtill alla som går omkring med ryggont, men aldrig kontaktar sjukvården utan jobbar på som vanligt i hopp om att det ska gå över av sig självt. Och faktum är att det ofta gör det, men med ett ländryggsstöd kan du korta ner rehabtiden avsevärt, för att inte tala om det stöd och den smärtlindring du kan få under tiden, med hjälp av ett korrekt utformat ryggstöd.

Vissa sjukdomar kan göra att du får ont i ryggslutet. Men det stora flertalet av alla besvär, ca 90%, bottnar i skador på muskler, senor, ligament, broskdelar, ligament och skelett.

Frågor och svar om ländryggsstöd

.

Du har säkert haft ont i ryggen någon gång i livet. Och minns du hur du brukade dra fram axlarna och nästan huka dig för att det inte skulle göra så ont? Visst, det kan lindra smärtan för stunden, men risken är att du förvärrar problemen. Ett ländryggsstöd hjälper dig att istället få rätt kroppshållning samtidigt som det avlastar och ger smärtlindring.

Förutom detta har ländryggsstödet en värmande effekt, vilket gör att leder inte stelnar till lika lätt. Det skapar också en kompression som gör att din blodcirkulation förbättras. Allt detta samverkar till att rehabiliteringstiden kan kortas ner betydligt.

Ländryggsstöd för bättre hållning

Ett läkarbesök brukar sällan resultera i någon annan behandling än en uppmaning att träna upp muskulaturen och att göra olika övningar. Något som är mycket viktigt i det sammanhanget är hållningsövningar. En korrekt kroppshållning är väsentlig för att du ska bli av med ryggvärken och slippa få den tillbaka vid senare tillfälle. Här är t.ex. hållningsvästen Posture Position ett bra val, då den både förbättrar hållningen och ger stöd åt ryggen vid tyngre lyft.

Stöd för ryggen vid diskbråck och ryggskott

Ländryggsstödet hjälper dig på ett effektivt sätt att få rätt hållning. Vid lättare besvär kan det vara fullt tillräckligt med ett enkelt ryggbälte som ger värme och stabilitet. Du som dras med diskbråck, lumbago eller ryggskott kan med fördel välja ett ländryggsstöd med inbyggda skenor, vilket ger optimal stabilitet i ryggen, samtidigt som hållningen förbättras.

Ryggortoser, bälten, korsetter och hållningsvästar finns i ett flertal olika utföranden, och är framtagna för olika typer av skador.

Ländryggsstöd kan alltså komma till nytta vid många olika ryggproblem:

 • Ryggont
 • Ischias och falsk ischias
 • Ryggskott
 • Diskbråck
 • Spondylos
 • Artros
 • Lumboischialgi
 • Foglossning i samband med graviditet
 • Benskörhet
 • Ostabilitet i ryggslutet
 • Överansträngningar
 • Sträckningar
 • Förslitningar
 • Dålig kroppshållning
 • …och mycket annat

Innan du beställer ett ländryggsstöd är det bra att göra ett besök hos en sjukgymnast, naprapat eller läkare för att säkert bekräfta vad ditt ryggproblem beror på. Men den kunskapen är det lättare att välja rätt ländryggsstöd.

Hos oss hittar du hittar du stöd och ortoser för de flesta besvär och åkommor. Vi arbetar huvudsakligen med Bauerfeind och Rehband.

Tveka inte att kontakta oss om det är något du undrar över.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice