En hälkopp, eller ett hälkoppsinlägg, är en produkt som är tillverkad som en kopp runt hälbenet. Den får en unik anatomisk passform, även om den är fabrikstillverkad. Den ger kroppens egen stötdämpare – hälkudden, ett starkt stöd.

699.00 kr
999.00 kr
259.00 kr
369.00 kr

Frågor och svar om hälkopp – hälkoppsinlägg

Hälkoppsinlägg finns för alla storlekar och åldrar. Hos barn finns ofta hälsmärtor i den bakre delen av hälbenet. Smärtorna uppkommer ofta vid fysisk aktivitet. Det kan då vara bra att se om besvären går över, genom att prova hälkoppar för barn. Upplever man hälsmärtor, bör hälkoppen bäras i alla skor, hela tiden, för att ge hälen extra stöd. En hälkopp kan också gjutas direkt på foten, och blir då helt individanpassat. Formen liknar hålfotens och hälens form i avlastat läge, och ger ett mycket gott stöd. Hälkoppen förhindrar att hälkudden plattas ut när den belastas, och gör att belastningen ta upp i hålfoten istället för i hälen när man går och står. Ytan under hälen, och framförallt hälbenet utsätts för betydligt lättare belastning.

En hälkopp, eller ett hälkoppsinlägg, kan hjälpa vid flera typer av hälproblem. Får man som barn eller vuxen diagnosen hälsporre, kan ett hälkoppsinlägg verka mycket lindrande för smärtan. Vissa problem och skador drabbar båda hälarna samtidigt, och kan vara mycket envisa. Även om de vara sitter i korta perioder kan de drabba och hindra såväl arbete som övrig fysisk aktivitet. Hälkoppsinläggen har flera fördelar. De motverkar låga fotvalv och stödjer hela hålfoten. Belastningen i fotens trampdyna minskas och fotens naturliga svikt och rörelsemönster tillåts och bibehålls. De är också mycket bekväma att använda. Hälkoppen leder till fullständig avlastning på hälkudden och hälbenet, och bör framförallt användas vid smärttillstånd i dessa delar. Men även vid smärttillstånd eller skador i framfoten eller i hålfoten, rekommenderas hälkoppen. Detta eftersom den ger stöd och minskar belastningen även på trampdynan.

Vid olika typer av belastningsproblem i hälen, har ofta kroppens egna stötdämpare – din hälkudde, pressats ut på hälens sidor. Detta leder till att den stötdämpande funktionen nedsätts. Detta leder till smärta vid kraftigare hälisättning, eller fysisk aktivitet på hårt underlag.

Köp Hälkopp och hälkoppsinlägg hos Sportsrehab

Hälkoppens form bidrar till ökad stötdämpning, och till att hälisättningarna kan bli kraftigare igen. Den stabiliserar hälen vid belastning, och stödjer också kroppens fettkudde. Konstruktionen bidrar också till att den egna hälkudden kan bygga på höjden under hälbenet, och inte på bredden, vilket drastiskt förbättrar stötdämpningen. För att minska smärtan, och behandla en skadad häl, rekommenderas avlastning. Det viktiga är att minska belastningen, så hälen kan byggas upp igen. Det är också viktigt att dämpa smärtan, så att steget fortfarande tas normalt. Detta förhindrar att övriga foten tar skada av felaktig fotisättning.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice