Att ha ont i hälen är en mycket vanlig åkomma. De flesta av oss har nog haft ont i hälen någon gång under sitt liv. Oftast kommer värken då man har gått eller stått under en lång tid under en dag. När fötterna eller hälarna värker känner man sig oerhört handikappad. Varje gång man trampar ner foten är det som att trampa på en glasbit. Foten känns skör och ostabil och värken strålar ut i häl och fotvalv. Läs mer om hälkil och hälsporrekil nedan.

559.20 kr
207.20 kr
295.20 kr

Det kanske inte är så konstigt att så många har ont i fötterna, med tanke på hur ofta vi utsätter våra fötter och hälar för saker utan att tänka på det. Vi tar oftast för givet att fötterna ska klara vilken ansträngning som helst. Det är först när fötterna säger ifrån och gör ont som vi börjar att vara rädda om dom. När fötterna har blivit ansträngda på grund av aktiviteter som dom inte är vana vid, kan det bli en riktigt jobbig historia.

Smärtan kan sitta inuti, under eller bak i hälen och man kan även ha krampkänningar i hålfoten som strålar ända ut till tårna. Vid dessa tillfällen kan ett hälskydd, en extra stötdämpande sula för fot och häl vara räddningen. En hälkil eller en hälsporrekil i skorna smärtlindrar eftersom hälskyddet skyddar foten från underlaget som du går på och förhindrar att hälkudden plattas ut under foten.

Frågor och svar om hälkil och hälsporrekil

Foten är en fantastisk konstruktion med inbyggd dämpning och fötterna klarar att belastas 1½ gånger din egen vikt, vilket du gör när du joggar eller springer. Foten består av leder, ben, ligament, senor och muskler som samarbetar när du rör dig. Fotvalvet i fötterna ger dig dämpning för att skona dina leder och ben. Kruxet är att precis som alla andra muskler man har behöver fotens muskulatur byggas upp.

Köp hälsporrekil och hälkil hos oss på Sportsrehab

Utsätter du dina fötter för en långvarig belastning eller utövar aktiviteter som de inte är vana vid är det lätt att få skador. Många glömmer bort sina fötter och tar för givet att dom ska fungera i alla väder. Utom när det händer något som gör att fötterna inte orkar med påfrestningen. Har du värk i leder, rygg och under fötter efter en lång dag eller promenerar du i dåliga skor? Att placera ett inlägg som en hälkil eller en hälsporrekil i skorna kan vara allt som behövs för att minska smärtan.

När det smärtar i hälen behöver man avlasta den för att skadan inte ska bli värre och för att man ska fungera någorlunda normalt. Ett skoinlägg som hälkil eller hälsporrekil ger hälkudden och hälbenet under foten avlastning så att belastningen fördelas upp i hela hålfoten. När du minskar belastningen i foten medför det också att du tar mer normala steg när du går, vilket medför att man inte belastar andra kroppsdelar felaktigt.

Använd hälkil eller hälsporrekil vid hälskador

En av de absolut vanligaste skadorna inom idrotten och bland motionärer är just fot- och hälskador. Skadorna uppstår ofta på grund av överbelastning, vilket betyder att man utsätter fötternas muskler och leder för sådant som dom inte är utrustade för. Ett bra sätt att undvika skador i fötterna när du är otränad är att använda en hälkil eller en hälsporrekil i förebyggande syfte tills du har tränat upp fotmuskulaturen.

Sportsrehab är en sport- och rehabbutik för elitidrottare och motionärer och tillhandahåller marknadens bästa skydd och stöd av högsta kvalitet.

Ett hälskydd som hälkil och hälsporrekil kan användas i förebyggande syfte och för en mängd olika åkommor som vid bland annat:

  • Avlastning i benens leder vid Artros
  • Tendomyopati
  • Hälsporre
  • Trycksmärtor i hälen
  • Hälseneinflammation
  • Besvär i akillessenan
  • Sever’s skada
  • Benlängdsdifferens
  • Hallux Valgus

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice