Hälinlägg är ett bra sätt att behandla och förebygga hälbesvär. Hälen är en del av kroppen som får utstå stor belastning, och det är vanligt att få ont i den. Ett typiskt exempel är hälsporre (plantar fasciit), ett problem som kan uppstå vid överbelastning eller om du använder fel typ av skor. Det är också vanligt att få problem med hälsenan. Oavsett orsak är hälskador ofta smärtsamma, samtidigt som det gör det svårt att vara aktiv på samma sätt som du är van vid. Ett hälinlägg som avlastar och stödjer upp är en del av lösningen, och kan hjälpa dig att bli bra snabbare. Det hjälper också att ta kontakt med en fysioterapeut så att du får rätt diagnos och anpassad rehabilitering. Här tittar vi närmare på hur inläggen fungerar, vad det finns för olika alternativ och annat som det är bra att tänka på.

699.00 kr
259.00 kr
369.00 kr
699.00 kr
759.00 kr
398.00 kr
298.00 kr
248.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,499.00 kr.Det nuvarande priset är: 899.00 kr.
1,499.00 kr
599.00 kr

Frågor och svar om hälinlägg

Ett hälinlägg är ett hjälpmedel som du lägger i dina skor för att stödja upp och avlasta. Det skyddar mot olika hälproblem och kan användas i både behandlande och förebyggande syfte. För många användare är det något som bidrar med lindring och försäkrar om att din hälskada inte förvärras eller kommer tillbaka. Det kan vara bra att kombinera inläggen med de rehabövningar du fått av din fysioterapeut.

Hälinlägg har flera positiva effekter, bl a att de avlastar hälen och lutar foten på ett skonsamt och bekvämt sätt. De skyddar mot hälsporre och andra vanliga hälbesvär. Hälinlägg av hög kvalitet är dessutom enkla och bekväma att använda.

Hälinlägg passar alla, men det är bra att välja ett inlägg som passar dina specifika besvär. Om du exempelvis har hälsporre är det viktigt att hitta ett anpassat inlägg som ger dig avlastningen du behöver. Om du har olika långa ben kan det passa bra med en s k korkhäl (en kil som höjer upp ena foten).

En del inlägg är one size, vilket innebär att du inte ens behöver mäta eller prova för att hitta rätt storlek. Ibland kan det vara bra med ett specialanpassat hälinlägg, t ex om du ska använda det mycket vid en viss aktivitet. Det kan också vara bra att välja inlägg som passar extra bra vid utomhus- eller inomhusbruk.

Hälsporreinlägg, hälkuddar och hälkoppar? Vad är skillnaden egentligen? Jo, ungefär så här är det: hälinlägg är ett begrepp som används för att beskriva alla typer av inlägg som stödjer upp hälen. Hälkuddar är mjuka kuddar som läggs i botten av skorna för att avlasta, medan en hälkopp (även kallat hälkoppsinlägg) är en koppformad produkt som fästs runt hälbenet.

Materialen varierar mellan olika produkter, men det är vanligt med silikon, då det är ett mjukt och avlastande material. Även andra material som t ex läder och latex används i vissa inlägg.

Hur länge hälbesvär som hälsporre och andra skador består kan variera. Ibland försvinner de inom några veckor, men för vissa kan det handla om månader, eller till och med år. Det kan dock vara skönt att veta att det sällan beror på något farligt. Om du vill bli bra så fort som möjligt är det viktigt att inte fortsätta belasta en skadad häl, använda stödprodukter av hög kvalitet och vid behov få hjälp en fysioterapeut eller annan expert på hälskador.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice