Såväl armbågsstöd som armbågsskydd är produkter som konstruerats för att förebygga och behandla problem som smärta, svullnad och inflammationer i armbågsleden. De kan användas både vid motion och träning, samt vid kontorsarbete.

Rea!
Det ursprungliga priset var: 869.00 kr.Det nuvarande priset är: 699.00 kr.
1,199.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 499.00 kr.Det nuvarande priset är: 199.00 kr.
318.00 kr
Slut i lager
329.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
249.00 kr
299.00 kr
249.00 kr
600.00 kr
840.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Armsleeves

599.00 kr

Frågor och svar om armbågsskydd

Ett armbågsskydd skyddar armbågsleden mot belastning. Det förebygger och underlättar vid redan uppkomna tillstånd av smärta och inflammation. Det finns därför armbågsskydd speciellt utvecklade för olika tillstånd i armbågsleden.

Armbågsskydd med värme, avlastning och kompression

Vare sig du har golfarm, tennisarm eller musarm – eller en svullnad i armbågen, finns flera typer av skydd som kan hjälpa dig att minska smärtan och inflammationen. De flesta armbågsskydden är anatomiskt anpassade, och ger såväl lokal kompression som avlastning. Vissa av dem ger också ökad lokal värmebehandling, som minskar smärta.

Skydden stör inte armbågens rörelser, och hindrar därav inte ditt arbete. De kan däremot hjälpa dig att fortsätta utföra ditt arbete, eller utöva din träning, då de minskar smärta, som ofta verkar hindrande. Armbågsskydd finns i flera storlekar, och kan lätt anpassas för just dig

Eftersom det finns så många olika typer av armbågsskydd hjälper de mot olika saker. Har du tennisarmbåge, behöver du ett speciellt tennisarmbåge skydd. Dessa är ofta av typen avlastande armbågsskydd, som ger en effektiv och stabil avlastning av inflammerade senfästen vid till exempel golfarm, musarm och tennisarm. Det finns också armbågsskydd som verkar stabiliserande.

Armbågsskydd översträckning

Dessa stödjer upp armbågsleden och ger extra stöd vid eventuell instabilitet. För olika sporter finns skyddande armbågsskydd. Dessa finns med olika form av stötdämpning. De har ofta också skyddande pelotter, som ger mer skydd för leden. För armbågsleder som ofta svullnar, finns kompressionsgivande skydd. Dessa finns med olika höga grader av kompression. Denna typ av skydd avlastar och minskar svullnaden. Om överrörlighet finns i armbågsleden, kan ett armbågsskydd för just detta vara bra. Detta stabiliserar leden, och motverkar översträckningar i denna.

Har du ofta ont i armbågen, kan det vara dags att skaffa ett armbågsstöd som hjälper dig att minska smärtan. Om du har Tennisarmbåge, upplevs ofta ett effektivt armbågsstöd som direkt smärtlindrande eftersom de stödjer upp leden. Detta kan användas utan begränsningar, och bärs med fördel när armbågsleden utsätts för tyngre belastning och aktiviteter.

Armbågsskydd för tennisarmbåge

De är ofta mycket smidiga, och kan därav med fördel användas under kläderna. De kan med andra ord användas när man vill. För just tennisarmbåge finns två typer av skydd. Det är de avlastande skydden, samt de stödjande.

Bästa skyddet mot tennisarmbåge

Det avlastande armbågsstöden minskar belastningen i det inflammerade senfästet, och minskar på så sätt smärtan. Det stödjande skyddet ger kompression och stöd till hela armbågsleden. Detta ökar cirkulationen över tennisarmbågen, och minskar smärta och svullnad. Det finns också kombinerade skydd, som både avlastar och ger kompression och stöd. Dessa är därför än mer effektiva vid kombinerad svullnad och smärta.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice