Ett ankelstöd, eller vristskydd, är i huvudsak konstruerat för att ge extra stabilitet vid olika skador. Det allra vanligaste är att man trampar snett och vrickar eller stukar foten. När fotleden sträcks eller böjs mer än den är avsedd för, kan smärta och svullnader lätt uppstå.

Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
720.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
999.00 kr
823.00 kr
599.00 kr
Slut i lager
599.00 kr
349.00 kr
1,499.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,499.00 kr.Det nuvarande priset är: 899.00 kr.
1,499.00 kr
1,349.00 kr
1,169.00 kr
829.00 kr
829.00 kr
1,179.00 kr
840.00 kr

En stukning medför oftast att fotleden är extra känslig för en ganska lång period, och nya skador inträffar lättare än vanligt, om man inte stabiliserar fotleden med någon typ av ankelstöd. Såväl senor som muskulatur och själva leden är utsatta under den här tiden.

Frågor och svar om Ankelstöd

Rutinerade idrottsmän kan det här med stukningar i fötterna. Många har lärt sig att själva tejpa eller linda foten för att stabilisera upp den. Tejpen eller den elastiska bindan fungerar som ett ankelstöd genom att man lindar flera varv runt foten i ett mönster av ”åttor” – det ger en bra stabilitet i foten och hindrar leden från att röra sig utanför det normala rörelseomfånget.

Köp ankelstöd hos Sportsrehab

Men alla vi andra bör kanske undvika att linda foten om vi inte vet vad vi håller på med. För oss är det betydligt säkrare att använda oss av specialkonstruerade fotortoser som vi vet gör jobbet. Vissa av dessa skydd ”simulerar” ovan nämnda lindning i spegelvända åttor, medan andra ankelstöd är utformade mer som en sorts strumpa som ger kompression och extra stabilitet.

Naturligtvis är ett ankelstöd mycket effektivt även i förebyggande syfte, i synnerhet vid idrotter som är intensiva. Otaliga idrottsmän som bär på tidigare skador använder Ankelstöd för att undvika att skada fötterna på nytt.

Ett ankelstöd har många användningsområden. Ofta har man nytta av dem vid:

  • Stukningar
  • Svullnad
  • Hälsmärta
  • Artros och Artrit
  • Hälseneinflammation
  • Instabila leder
  • För att få extra avlastning

Tyska Bauerfeind är världsledande inom medicintekniska produkter, och vår huvudsakliga leverantör av sportskydd, ankelstöd och ortoser. Deras områden är kompressionsstrumpor, ortoser, skoinlägg, terapeutiska skor och mätteknik.

Bauerfeind besitter ett gediget kunnande och deras skydd och ortoser håller ypperlig kvalitet, och har visat sig mycket effektiva vid rehabilitering och förebyggande av skador. Därtill är de ytterst bekväma att bära, även under längre perioder.

Ankelstöd mot stukad fot

Bland deras ankelstöd kan vi nämna MalleoTrain S, som är ett mycket prisvärt skydd vid sträckningar och stukningar såväl som vid instabila leder och som rehab efter en operation.

Har du något som du undrar över? Tveka inte att kontakta oss för råd och hjälp.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice