En överbelastad, inflammerad, armbåge – den så kallade “tennisarmen”, är ett vanligt problem för många. Ett epikondylitbandage är ett smidigt och enkelt hjälpmedel som ska minska en sådan typ av överbelastning i vardagen, samt lindra smärta vid redan uppkommen inflammation.

Rea!
Det ursprungliga priset var: 869.00 kr.Det nuvarande priset är: 699.00 kr.
249.00 kr
299.00 kr
1,199.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 499.00 kr.Det nuvarande priset är: 399.00 kr.
Slut i lager
329.00 kr
249.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.

Frågor och svar om epikondylitbandage?

Ett epikondylitbandage är som ett armband man sätter på överarmen. Namnet kommer egentligen från det riktiga namnet för tennisarmbåge: Lateral epikondylit. Bandagets syfte är att minska den smärta som ett sådant tillstånd av överbelastning skapar. Genom ett litet band och ett brett applikationsområde är det oftast lätt att fokusera bandet på precis rätt ställe. Bandet är oftast anpassbart till flera storlekar. Ett epikondylitbandage är tillverkat i ett tunt, smidigt och slitstarkt material. De är enkla att sätta på och med hjälp av en flyttbar pelott, kan avlastning av irriterade muskelsenor anpassas och riktas helt individuellt. Trycket från pelotten ger kombinerad smärtlindring och avlastning på senfästet. De kan med fördel användas tillsammans med handledsskydd, som ger ytterligare avlastning på de irriterade senorna.

Ett epikondylitbandage kan hjälpa dig med tennisarmbåge eller överbelastade senor i armbågen, att vara aktiv. Bandaget kan hjälpa dig att bättre klara av att använda såväl armen som handen i det vardagliga arbetet. Bandaget ger enkel och effektiv avlastning på både tennisarm och musarm. Det kan användas för att minska belastning och smärta i det vardagliga arbetet med till exempel dator,eller terminalarbetet. Många bandage är extremt tunna, och kan användas vid alla situationer, utan att störa ditt vanliga arbete. De flesta bandage kan användas under vanliga kläder, och syns inte. De flesta bandage har en flyttbar pelott, som kan justeras för att uppnå individuell avlastning, eftersom smärtan kan flytta på sig och variera i styrka. För mest effektiv smärtlindring, placeras pelotten så att den hamnar ungefär 5 cm nedanför det mest smärtsamma muskelfästet.

Har du ont i armbågen och misstänker att du fått tennisarm, eller har du fått diagnosen bekräftad kan ett epikondylitbandage ge dig lindring. Tennisarm är en inflammation i ett av de yttre senfästena i armbågen. Inflammationen har ofta sitt ursprung i handen och fingrarnas sträckmuskulatur Fingrarnas sträckmuskulatur, går så långt som upp i armbågen. Ett epikondylitbandage fästs på muskelbuken, nedanför inflammationen. Det fästs på övre armens utsida. Har bandaget en flyttbar pelott, placeras denna ungefär 5 cm nedanför den smärtsamma punkten på överarmens utsida. Har du fått diagnosen musarm, ska pelotten och bandaget placeras på samma sätt, då tennisarm och musarm är två benämningar på samma problem. När du köper ett epikondylitbandage medföljer oftast en bruksanvisning med råd om placering av pelotten och bandaget.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice