Ett armbågsstöd är i första hand konstruerade för att hjälpa till vid svullnader, inflammationer och olika smärttillstånd i armbågen. Men de är ett bra hjälpmedel för att förebygga skador och åkommor i armen.

Rea!
Det ursprungliga priset var: 869.00 kr.Det nuvarande priset är: 699.00 kr.
1,199.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 499.00 kr.Det nuvarande priset är: 199.00 kr.
318.00 kr
Slut i lager
329.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
249.00 kr
299.00 kr
249.00 kr
600.00 kr
840.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Armsleeves

599.00 kr

Armarna hör till de kroppsdelar som rör sig mest under en dag på jobbet eller träningspasset. Och många gånger tänker vi oss inte för utan utsätter armbågsleden för så stora påfrestningar att den till slut blir överansträngd eller drabbas av förslitningar.

Frågor och svar om armbågsstöd

Det finns armbågsstöd av olika modeller och med olika syfte. Vare sig du har drabbats av tennisarmbåge, golfarm eller har en översträckning, så finns det ett armbågsstöd du kan använda för att lindra smärta och andra symptom. Generellt kan man säga att ett stöd ger avlastning, kompression och/eller smärtlindring.

Armbågsstöd förslitningar och belastningsskador

Förslitningar och belastningsskador uppkommer i regel på grund av upprepade monotona rörelser med belastning på armbågsleden. Det förekommer i såväl idrottsvärlden som på arbetet, och drabbar till exempel racketsporter och bollsporter (t.ex. volleyboll och handboll). Men även du som har ett monotont arbete där du jobbar mycket med armar och händer löper större risk att drabbas. En mycket vanlig, modern åkomma är musarm. Som namnet antyder har det en stark koppling till arbete vid dator.

Armbågsstöd har visat sig ge effektiv hjälp och lindring vid bland annat följande:

Det är inte bara när du redan har ont som ett armbågsstöd fyller en funktion. Det är många gånger också ett effektivt sätt att undvika skador. I sportvärlden ser vi till exempel många som bär armbågsskydd för att skydda armbågen mot hårda stötar. Det finns till exempel skydd som är specifikt framtagna för handbollsspelare. Du kan också ofta se samma typ av skydd hos volleybollspelare – två idrottsgrenar där man ofta har närkontakt med hårda golv.

I arbetslivet såväl som för idrottaren är det av stor vikt att armbågsstödet inte begränsar rörligheten mer än nödvändigt, och att det är bekvämt att bära. Därför jobbar vi på SportsRehab i huvudsak med produkter från Bauerfeind, som är världsledande inom skydd och ortoser för idrottare. Under hela 2000-talet har Bauerfeind som enda leverantör varit en samarbetspartner till Olympiska Spelen, där man hjälpt otaliga idrottare att behandla skador.

Tveka inte att kontakta oss om det är något du undrar över!

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice