Vilka är de vanligaste skadorna inom tennis?

Inom tennis är det benen som är mest utsatta, med skador som ”tennis-tå” och fotleds- och knäledsskador. Men det är också mycket vanligt att tennisspelare skadar racket-armen – tennisarmbåge, handledsskador och axelproblem är vanliga skador, självklart orsakade av de intensiva armrörelser som är en del av spelet. Vi rekommenderar att du använder Bauerfeinds Sports stöd och skydd för att undvika skador som kan bänka dig för lång tid framåt.

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Armsleeves

599.00 kr
840.00 kr
600.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 869.00 kr.Det nuvarande priset är: 699.00 kr.
450.00 kr
1,020.00 kr
629.00 kr
829.00 kr
1,499.00 kr
840.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,249.00 kr.Det nuvarande priset är: 1,049.00 kr.
1,199.00 kr

Frågor och svar om skydd och stöd till Tennis

Tennisarmbåge är en mycket vanlig skada bland tennisspelare. Armbågens utsida blir inflammerad och det gör ont i armbågen. Om du spelar iförd Bauerfeinds Sports Elbow Strap eller Sports Elbow Support kan du förhindra att denna skada uppstår. Skydden ger ett bra stöd och bidrar till att du kan spela med stabilare och säkrare slag. Symptomen kan lindras genom att använda till exempel EpiTrain eller Sports Elbow Brace, då dessa skydd ger en bra stabilitet i hela underarmen. Armbågsbandet EpiPoint ger smärtlindring i armbågen och bidrar till att påskynda läkningen.

Tennisslag som servar och smashar är intensiva rörelser och kan orsaka skador eller inflammationer i axeln på grund av överbelastning. Det går att motverka genom att använda t.ex. Bauerfeinds OmoTrain, som stabiliserar axelleden men ändå bibehåller full rörlighet. Den medicinska kompressionen ger bättre blodcirkulation, vilket bidrar till snabbare återhämtning och motverkar muskeltrötthet.

Tennis handlar till stor del om snabba fötter. Korta rusher, tvära vändningar och stopp. I värsta fall kan detta leda till överbelastningar eller, ännu värre, svåra ledbands- och korsbandsskador. Det här kan motverkas med hjälp av Bauerfeinds knäskydd stabiliserar och skyddar knälederna. För att förebygga korsbandsskador rekommenderar vi GenuTrain eller Sports Knee Support. Den speciella Omega-pelotten omsluter och avlastar knäskålen samtidigt som den masserar mjukdelarna runt knät. En redan uppkommen skada kan behandlas med GenuTrain P3, ett avancerat skydd som ger ett riktat skydd för knäskålen.

Du som brukar titta på tennis har förmodligen sett att många av spelarna bär kompressionsärmar under matchkläderna. På grund av de repetitiva rörelserna i armarna löper en tennisspelare stor risk att skadas, då musklerna lätt blir överbelastade.  Kompressionsprodukter används inom många sporter för att skydda och stabilisera musklerna. I tennis är de ett bra hjälpmedel för att förebygga tennisarmbåge. Kompressionsärmar och Sports Elbow Support bidrar till att öka blodflödet och syretillförseln till musklerna och motverkar därmed uppkomsten av mjölksyra. Detta motverkar i sin tur trötta och utmattade muskler.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice