Vi arbetar i huvudsak med knäortoser från tyska Bauerfeind. Det är för oss en självklarhet att erbjuda det bästa som finns på marknaden, och Bauerfeind är obestridligen världens ledande tillverkare av knäortos för alla typer av skador. Här förenas avancerad forskning med ett gediget medicinskt kunnande – resultatet är knäskydd och andra hjälpmedel i absolut yppersta kvalitet, och som lovordas av både elitidrottare och motionärer över hela världen.

688.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 2,759.00 kr.Det nuvarande priset är: 2,499.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 3,699.00 kr.Det nuvarande priset är: 3,099.00 kr.
2,199.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,249.00 kr.Det nuvarande priset är: 1,049.00 kr.
399.00 kr

Vad skulle vi göra utan våra knän? Tack vare dem klarar vi av att resa oss ur sängen eller soffan, de ser till att vi kan gå, springa och hoppa. Knäna ger oss all den stabilitet och rörlighet vi behöver för att kunna fungera optimalt, vid vila såväl som vid hård och avancerad träning.

Just knäleden är kroppens största och mest komplicerade led. Här möts lårben och skenben, som avgränsas av knäskålen. Menisker, brosk, korsband och ledband hjälps åt att ge stabilitet och rörlighet åt knäna, som i friskt tillstånd är oerhört starka och belastningståliga.

Frågor och svar om knäortoser

Det är när något händer i knäna som vi behöver hjälpa till. Skador kan drabba en knäled på många olika sätt och av de mest skiftande orsaker. Sammanfattningsvis skulle man dock kunna påstå att det oftast beror på att vi krävt lite för mycket av vår kropp.

Köp knäortos på Sportsrehab

En mycket vanlig orsak till att vi behöver använda knäortoser är idrottsskador. Det kan vara ett resultat av långvarig (över)belastning eller en hastigt uppkommen skada, som exempelvis en vridning av benet medan foten är fast rotad i underlaget.

Knäortoser finns i en mängd olika utföranden, och med många olika syften. Man skulle kunna dela in dem i sex olika grupper:

  • Knäortoser som begränsar hur mycket knät kan böja sig.
  • Knäskydd som begränsar översträckningen i knät.
  • Begränsning av knäts möjlighet att rotera. (T.ex. vid korsbandsskada.)
  • Knäortoser som stabiliserar i sidled.
  • Immobilisering / stabilisering av knäskål.
  • Värmande eller kompressionsgivande.

Lite slarvigt kan man säga att alla knäortoser och stöd har ett och samma syfte: att återställa din fulla rörelseförmåga och förbättra prestationsförmågan.

Knäortos med skenor

Mer specifikt har oftast knäortoser till uppgift att antingen stabilisera, immobilisera eller rikta en led. Det finns till exempel knäskydd med skenor, vars främsta uppgift är att stabilisera leden, men även att begränsa rörelser. Många av dessa knäskydd har skenor som går att anpassa helt efter dina egna behov – ofta tillsammans med ett kardborreband som gör att du kan påverka hur hårt det sitter åt.

Knäortos mot hopparknä och löparknä

Löpar- och hopparknä och korsbandsskador är vanliga skador där man använder knäortoser med skenor. Se till exempel Bauerfeinds SofTec Genu, som även används ofta vid artros.

Mjuka knäortoser

En knäortos har ofta flera funktioner, förutom att stabilisera och avlasta. Vissa är till exempel kompressionsstickade, så att de motverkar svullnader samtidigt som muskulaturen stimuleras och blodcirkulationen förbättras.

Förutom att en ortos ger stöd och avlastning har de också en annan effekt på oss. Bara det faktum att vi känner att den sitter där gör oss påminda om att vi faktiskt har en skada. Det gör ofta att vi automatiskt tar det lite lugnare i situationer där vi annars gett järnet och inte tänkt oss för.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss.

Kundservice