En av världens främsta tillverkare av knäskydd och ortoser för korsbandsskador och andra typer av idrottsskador är vår samarbetspartner tyska Bauerfeind. De har i många år legat i spetsen för utvecklingen av medicinska ortoser som inte bara är funktionella utan också mycket bekväma att bära, vilket egentligen är en nödvändighet när man ska använda ett knäskydd under så lång period som en korsbandsskada kräver.

Rea!
Det ursprungliga priset var: 2,759.00 kr.Det nuvarande priset är: 2,499.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 3,699.00 kr.Det nuvarande priset är: 3,099.00 kr.
589.00 kr
688.00 kr

En oförsiktig rörelse, en liten vridning, kan vara allt som krävs för att du i nästa sekund ska ligga på golvet eller marken och vrida dig i plågor. Korsbandsskadan är ett faktum.

Korsbandsskador är en mycket vanlig skada bland idrottsmän. Ofta uppstår skadan i samband med en kraftig vridning eller vid ett hastigt stopp. Fotboll, handboll och utförsåkning är ofta inblandade, även om naturligtvis en korsbandsskada kan inträffa i de flesta andra idrotter också. Det är oftast det främre korsbandet som skadas. Vill det sig riktigt illa går korsbandet av helt.

En korsbandsskada innebär ofta en ganska lång rehabiliteringstid, särskilt om det handlar om en total ruptur. Ju större skadan är, desto ostabilare blir knäleden. Om korsbandet är av krävs i regel ett kirurgiskt ingrepp för att du ska få tillbaka full funktion i knät.

Frågor och svar om knäskydd vid korsbandsskada

När man väljer ut en ortos eller ett knäskydd för en korsbandsskada handlar det om att skapa stabilitet lika väl som kontroll över knäts rörelsemönster. Och då det finns en mängd olika knäskydd på marknaden som vart och ett är designade för specifika syften, gäller det att man skaffar ett knäskydd som lämpar sig vid en korsbandsskada.

Knäskydd med skenor

En korsbandsskada kräver ett knäskydd som stabiliserar knäleden. Därför väljer man i regel ett knäskydd med skenor av t.ex. metall eller kolfiber. Dessa ledskenor är ofta individuellt anpassningsbara och du kan ställa in vinkeln på skenan såväl som hur mycket din rörelseförmåga i knät ska begränsas. Flera av de bästa knäskydden för korsbandsskador stimulerar även muskulaturen runt knät tack vare en kompressionseffekt i materialet.

Då den här typen av knäskydd stabiliserar, och ibland immobiliserar, knät är det inte bara vid korsbandsskador du har nytta av dem. De är dessutom lämpliga vid:

  • Schlatterknä
  • Artros i knäna
  • Ostabilitet i knäna
  • Löparknä och hopparknä
  • Meniskskador
  • PFSS

Ett av ”flaggskeppen” från Bauerfeind är SofTec Genu – ett knäskydd som ger mycket god stabilitet och som du kan anpassa efter just ditt knäs rotationsaxel. Knäskyddet lämpar sig mycket väl vid intensiva idrotter med mycket rörelseförändringar, som t.ex. handboll, fotboll, badminton etc

Bästa knäskyddet vid skidåkning

Ett annat exempel är GenuTrain S Pro, md  ledskenor och som anpassar sig efter din kropps naturliga form. Ortosen har också två stabila band runt underbenet och låret för att ge maximal stabilitet.

Fråga oss om knäskydd

Har du fått en skada på korsbanden eller en annan skada och behöver ett knäskydd? Hos oss hittar du sportskydd för de flesta sorters skador som kan drabba dig son är motionär eller elitidrottare.

Det är viktigt att välja rätt sorts skydd, ett som är framtaget för just din specifika skada. Därför finns vi självklart till hands för att svara på frågor och guida dig genom alla våra skydd och ortoser.

Kundservice