Padeltennis – skydd, stöd och ortoser

823.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 869.00 kr.Det nuvarande priset är: 699.00 kr.
1,199.00 kr
759.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,249.00 kr.Det nuvarande priset är: 1,049.00 kr.
829.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Armsleeves

599.00 kr
600.00 kr
840.00 kr
1,020.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Vadsleeves

499.00 kr
450.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 499.00 kr.Det nuvarande priset är: 399.00 kr.
Slut i lager
329.00 kr
299.00 kr

FAQ – Frågor och svar

Vilka skador är vanligast inom Padeltennis?

Padel som sport dök upp från ”ingenstans” och har fått ett enormt intresse bland såväl elitidrottare som motionärer. Särskilda padelplaner växer upp som svampar i jorden över hela landet. Padel kan betecknas som ett mellanting av squash och tennis, och därmed är skadebilden något liknade de i tennis. De vanligaste besvären hittar vi i armbåge och axlar, samt knä och fotleder.

Hur undviker jag att få tennisarmbåge?

Även om Padel inte är lika intensivt som squash är det hårda slag och som ett resultat av överbelastning kan det uppstå inflammationer i armbågen. Du kan förebygga skada genom att spela med armbågsskyddet Bauerfeinds Sports Elbow Strap, som ger ett bra skydd och stabiliserar armbågen. Om du redan har drabbats av en skada i armbågen, kan du prova med armbågsskydden Sports Elbow Brace eller EpiTrain, som båda ger stabilitet i underarmen och hjälper till att påskynda läkningen.

Hur kan jag förebygga eller behandla axelskador från Padel-spel?

Det kan lätt uppstå skador och inflammationer i axlar på grund av de intensiva och hårda slagen i olika riktning. Detta kan du förebygga med hjälp av axelskyddet OmoTrain som stabiliserar axelleden utan att för den skull begränsa rörligheten i axeln. Genom den medicinska kompressionen förbättras blodcirkulationen vilket i sin tur gör att du återhämtar dig snabbare efter en tuff match.

Kan jag skydda mig mot vrickningar och stukningar?

När man rör sig snabbt i olika riktningar, som i Padeltennis, är det lätt att man trampar snett och vrickar eller stukar foten – eller bryter den i värsta fall. Skydda fotlederna med ett skydd som fotledsskyddet Sports Ankle Support, som håller foten stabil. Vid lättare fotledsskador rekommenderar vi ankelskydd som MalleoTrain S eller fotledsstöd MalleoTrain Plus, som båda stabiliserar foten och snabbar på läkningen.

Padel växer och växer. Här kommer en länk till alla padelbanor runt om i Sverige: https://padelregler.se/padelbanor