Hur kan kompression hjälpa inom Crossfit?

Kompression kan öka prestationen hos crossfit-utövare. Kompressionsärmar och -sleeves och strumpor håller muskulaturen stadigt på plats, och bidrar till stabilitet i musklerna och minskar riskerna för skador och överansträngning. Medicinsk kompression i Bauerfeinds Sports-kollektion ökar syretillförseln till musklerna, hindrar mjölksyreproduktion och bidrar till snabbare återhämtning. Ökad blodcirkulation har också visat sig lindra träningsvärk. Kombinera detta med Bauerfeinds Run and walk iläggssulor så minskar du belastningen på fötterna och ökar därmed prestationen ytterligare.

1,020.00 kr
629.00 kr
600.00 kr
840.00 kr
829.00 kr
840.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Armsleeves

599.00 kr
599.00 kr

Sportkollektionen

Bauerfeind Sports Vadsleeves

499.00 kr
450.00 kr
759.00 kr

Bälte för ryggen

Bauerfeind Sports Back Support

1,560.00 kr

Nacke / Axel

Bauerfeind OmoTrain

2,149.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,249.00 kr.Det nuvarande priset är: 1,049.00 kr.

Frågor och svar om skydd och stöd till Crossfit

Crossfit kombinerar vikter med snabba rörelser. Detta ökar dock risken att skada sig. Det är lätt gjort att man skadar knäna på grund av vikternas höga belastning. Fel rörelser och dålig uppvärmning kan öka risken för skada – se till att du stretchar ordentligt innan träningspasset.

Knäskydd för crossfit som hjälper

Skydda dina knän genom att bära knäskydden GenuTrain eller Sports Knee Support. Dessa oknäskydd stabiliserar knät och ger musklerna massage och därmed smärtlindring. Den medicinska kompressionen ökar din prestationsförmåga, då de snabbar på återhämtningen och eliminerar uppkomsten av mjölksyra, som kan orsaka kramper.

Axelskador hör till de vanligare skadorna inom crossfit, och står för ungefär 32% av alla skador. Detta beror på att vissa lyft tvingar axlarna att röra sig utanför sitt normala rörelseomfång.  En annan orsak är den utmattning av muskler som många crossfit-utövare drabbas av efter att överansträngt musklerna. Det stora antalet repetitioner tröttar ut muskler, påverkar tekniken och orsakar skador. För att förebygga axelskador bör du stretcha ordentligt före träning. Du kan ge axlarna bättre stabilitet med OmoTrain, en ortos som stabiliserar och styr axelns rörelser. Det speciella bandsystemet lämnar bröstkorgen fri och påverkar inte din rörlighet.

Den näst vanligaste skadan inom crossfit är i nedre delen av ryggen. Alla lyft och gymnastiska rörelser i crossfit ligger bakom många ländryggsskador och kronisk ryggvärk. Därför är det mycket viktigt att du tänker på din hållning och tränar med rätt teknik. För att förebygga skador i ryggen rekommenderar vi att du bär Sports Back Support eller LumboTrain. Dessa ortoser ger dig full rörlighet och aktiv stabilisering av ryggraden. Kompressionen håller musklerna stadigt på plats och bidrar till att skydda ryggen från skada. De gör också att ryggmuskulaturen återhämtar sig snabbare.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice