Om du känner dig lite ostadig, stel och skör i fotleden är ett ankelskydd perfekt att använda i förebyggande syfte. Med ett ankelskydd får du det extra stöd du behöver så att du inte råkar ut för en stukning eller vrickning. Har du redan råkat ut för en fotskada i ankeln? Ankelskyddet ger dig det stöd du behöver för att fortsätta att vara aktiv. Rörligheten begränsas i fotleden så att det inte hamnar i fel position.

823.00 kr
999.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,499.00 kr.Det nuvarande priset är: 899.00 kr.
1,499.00 kr
1,349.00 kr
1,499.00 kr
1,179.00 kr
1,169.00 kr
829.00 kr
829.00 kr
720.00 kr
840.00 kr
599.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 179.00 kr.
349.00 kr
Slut i lager
599.00 kr

Det finns många anledningar till att använda ett ankelskydd. Särskilt om du är aktiv inom någon idrott eller har ett tungt och rörligt arbete. Har du en skada i fotleden eller på hälsenan stabiliserar ankelskyddet upp din fot i rätt position. Det leder till att du känner dig mer stabil och säker, vilket också påskyndar läkningen. Ett ankelskydd från Bauerfeind är alla ergonomiskt utformade och specialtillverkade för att ge bästa möjliga stöd för bästa återhämtning.

Frågor och svar om Ankelskydd

Det finns 4 leder i fotleden som möjliggör att vi kan utföra komplexa rörelser. Fotleden har en unik konstruktion som klarar av många uppgifter som vi utsätter våra fötter för. På utsidan av fotleden finns det tre separata ledband som stabiliserar upp hela fotleden. Här finns ett perfekt samspel mellan muskler, ben, ledband och senor när vi är i rörelse. Ledbanden är töjbara men bara upp till 3% av sin ursprungliga längd. Vid en skada tänjs ledbanden ut extremt mycket på grund av att foten hamnar i ett extremt läge.

Ankelskydd mot ledband- och fotledsskador 

När olyckan är framme kan ledbanden delvis slitas sönder eller brista helt. Ledbandsskada i fotleden är den absolut vanligaste av alla skador inom idrotten. Bland den vanliga befolkningen i Sverige är det mer än 45 000 människor som drabbas av fotledsskador varje år och som söker läkare. Det vanligaste är akuta skador då man har översträckt ett muskelfäste som har skadats. Påföljden är att det blir svullet på grund av en inre blödning, smärta och instabilitet i foten.

En fotled som har skadas behöver ca 9 månader på sig att läka sig helt innan det kan belastas fullt ut igen. Under läkningstiden är det viktigt att belasta fotleden rätt och undvika felbelastning. En redan skadad fot är mycket lättare att stuka på grund av instabiliteten. I synnerhet om man idrottar och tränar på ojämn terräng.

Med ett ankelskydd får du det stöd som behövs för att fortsätta ditt aktiva liv. Skyddet ger dig stabilitet och stadga, håller ankeln i rätt position när du tränar, går och joggar. Vilket leder till att du känner dig mer säker och mindre vinglig. Ankelskyddet förhindrar onormala rörelser och motverkar svullnad, därmed hjälper den foten med snabbare återhämtning och förebygger ytterligare skador. 

Behandling – skydd mot ankeln

Vid en akut skada, det vill säga när du precis har stukat eller vrickat foten, bör man påbörja behandlingen direkt. För att minska blödning och svullnad bör man linda hårt med ett tryckförband. För smärtlindring är det bra att lägga ett kylande tryckförband men aldrig kyla direkt på bar hud. Vila i högläge med benet så mycket som möjligt under de första två dygnen och undvik att belasta foten alls.

Rörlighetsträningen bör påbörjas därefter med några gånger per dag. Fortsätt nedkylning med tryckförband tills svullnaden har försvunnit helt. Utöka träningen allteftersom fotleden blir starkare i minst 10 veckor. Vid annan typ av skada bör man lägga fokus på träna upp musklerna kring fotleden och ge fotleden stabilitet med ett ankelskydd eller fotledsstöd. 

Sportsrehab tillhandahåller flera olika typer av ankelstöd eller fotledsskydd med olika funktioner. Dessa ankelskydd kommer i huvudsak från tyska Bauerfeind som är en världsledande tillverkare inom medicintekniska och ortopediska produkter för elitidrott och motionärer. Bauerfeind besitter ett gediget kunnande och det är vida känt över hela världen att deras skydd och ortoser håller toppkvalitet.

Köp ankelskydd – Bäst i Test

Det har visat sig att deras produkter är mycket effektiva vid rehabilitering och förebyggande av skador. Man brukar kalla dessa ankelstöd och ortoser för idrottarnas egen Rolls Royce, eftersom de också är riktigt bekväma att bära, även under längre perioder.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice