Innan vi börjar prata om knäskydd för artros – låt oss först ta kål på myten om att knäartros är en förslitningsskada. Det påstås fortfarande på en del håll att så är fallet, men vad det egentligen handlar om är att det råder obalans i uppbyggnaden av ledbrosket i knät. Brosket bryts konstant ner för att åter byggas upp, men vid artros går nedbrytningen fortare än återuppbyggnaden.

Detta leder till stelhet och värk i knälederna. Ibland ständiga smärtor, i första hand när du rör på dig. Och den avtagande mängden ledbrosk gör också att funktionen i knät blir sämre

Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,299.00 kr.Det nuvarande priset är: 1,199.00 kr.
2,759.00 kr
3,759.00 kr
699.00 kr
599.00 kr
399.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 399.00 kr.Det nuvarande priset är: 299.00 kr.
359.00 kr

Frågor och svar om knäskydd vid artros

Ont i knät = vila. Det är en naturlig reaktion att hålla sig i stillhet när det gör ont i kroppen. Men det är inte alltid bästa medicinen, och det är det definitivt inte vid knäartros. Tvärtom är det fysisk aktivitet som gäller här.

Därför är det för många nödvändigt med ett särskilt knäskydd vid artros. Det kan många gånger göra alltför ont att ens promenera, än mindre löpträna, utan att skydda och avlasta knät.

Optimala knäskyddet för knäartros

För att kunna träna eller motionera är det viktigt att knäskyddet är konstruerat på rätt sätt. Det ska kunna stabilisera och stötta knäleden samtidigt som själva knäleden får avlastning. Ett optimalt knäskydd för artros är dessutom designat för att ge en kompressionseffekt, vilket lindrar smärtorna och motverkar att knät svullnar, något som är vanligt förekommande vid knäartros.

Ett knäskydd som är konstruerat på det viset hjälper dig att röra på dig, istället för att hindra fysisk aktivitet. Balansen mellan kompression och avlastning är perfekt avpassad för att du ska uppnå mesta möjliga rörlighet.

Att designa ett knäskydd för artros kräver stort kunnande, erfarenhet och noggrannhet.

Denna expertis och erfarenhet hittar vi i överflöd hos tyska Bauerfeind, världsledande sedan länge på just skydd och ortoser vid olika idrottsrelaterade skador och besvär.

Ett av världens mest sålda knäskydd är GenuTrain A3, som visat sig vara mycket effektivt vid knäledsskador som t.ex. knäartros, menisksmärtor, instabilitet i knät och som rehab efter en knäoperation.

GenuTrain har en ring (pelott) som omsluter knäskålen och fördelar trycket till området runt om. Knäskyddet är formstickat med en speciell teknik som kallas kompressionsstickning, vilket innebär att det både lindrar smärtor i knät och dämpar svullnader. GenuTrain har även specialdesignade kanter som gör att knäskyddet inte klämmer eller hindrar blodcirkulationen.

Att ett knäskydd ska underlätta fysisk aktivitet vid olika skador tar vi för givet. Men knäskyddet är många gånger nödvändigt att bära ”på heltid”. Alltså även i vardagen och inte bara när vi tränar.

Därför måste ett knäskydd också vara så bekvämt och ha en sådan passform att man inte sliter av sig det i frustration över att det är obehagligt. Tittar vi på GenuTrain (och många andra knäskydd från Bauerfeind) så ser vi att de är stickade i mikrofiber. Det innebär att du får en extremt bra passform, och ett knäskydd som andas och släpper ut värme och fukt.

Sportsrehab guidar dig

Det är inte alltid lätt att veta vilket knäskydd man ska välja vid artros eller andra besvär. Därför står vi mer än gärna till tjänst med alla frågor du kan tänkas ha – allt för att du ska kunna få ett optimalt knäskydd som hjälper dig att komma tillbaka på banan igen

Kundservice

Behandla knäartros direkt i mobilen – Patientavgift 0kr

Hur fungerar det?

När du påbörjar din behandling får du kontakt online med en personlig fysioterapeut som hjälper dig att komma igång med ditt individuella träningsprogram. Tillsammans med fysioteraputen går ni igenom dina symtom och sjukdomshistoria för att säkerställa att vår knäbehandling passar för dina besvär.

Sportsrehab i samarbete med Joint Academy.