Ett handledsstöd eller handledsskydd kan vara skillnaden mellan att tvingas stanna hemma i vila och ett fortsatt aktivt idrottande (eller arbete). Men många gånger kan det vara minst lika viktigt att bära ett handledsstöd för att förhindra skador.

399.00 kr
299.00 kr
Rea!
Det ursprungliga priset var: 348.00 kr.Det nuvarande priset är: 248.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 149.00 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229.00 kr.Det nuvarande priset är: 149.00 kr.
1,399.00 kr
1,639.00 kr
959.00 kr
450.00 kr
371.00 kr
399.00 kr

När vi har känningar i handleden, att det ”är på väg att hända något” i handen, ignorerar vi det alltför ofta och kör bara på i ullstrumporna. Kort därefter kanske skadan är ett faktum. Många belastningsbesvär och förslitningar skulle kunna undvikas om vi bara lär oss att lyssna på kroppens varningssignaler. köp ett handledsstöd hos oss på Sportsrehab. 

Frågor och svar om handledsstöd

Handledsstöd

Det finns många olika typer av handledsstöd och -skydd. Det övergripande syftet med de flesta av dem är att avlasta det smärtande området, och att samtidigt stimulera muskulaturen, vilket hjälper till att förbättra blodcirkulationen.

Handledsstöd för sport

Handledsstöden är dock uppbyggda på lite olika sätt, beroende på vilken sorts skada eller åkomma du har. Vissa skydd har till uppgift att hålla handen fixerad i ett visst läge, medan andra är konstruerade för att ge lite extra stöd och/eller avlastning.

Många gånger är skydden också specialkonstruerade för en viss typ av sport, som till exempel racketsporter, eller för en viss typ av åkomma – allt för att uppnå maximal effektivitet och bekvämlighet.

Handledsstöd med skena

Vissa handledsstöd är försedda med skenor, för att stabilisera handen – ett exempel på ett mycket bra handledsskydd vid olika problem i handleden är Bauerfeinds ManuLoc Rhizo – ett skydd som stabiliserar såväl handled som tummen. (Tumfixeringen är avtagbar.)

Vanliga skador och besvär där ett stöd för handleden fyller en viktig funktion:

  • Karpaltunnelsyndrom
  • Artros
  • Skidåkartumme
  • Tendovaginit
  • Musarm
  • Stukningar i handled och tumme
  • Överansträngning
  • Rehab efter skada
  • Rehab efter operation

Det där uttrycket har vi hört tusentals gånger redan, eller hur? Och lika många gånger har vi glömt av det rådet sekunden efter att vi nickat i samtycke.

Handledsstöd och gym

Men oavsett om du har ett jobb där du arbetar mycket med händerna, är elitidrottare och tränar hårt och mycket, eller om du är en motionerande entusiast, så kan ett bra handledsstöd rädda dig undan mycket framtida smärta. Särskilt aktuellt är detta för dig som kanske redan känt av tecken på att allt inte står riktigt rätt till i handleden. Tränar du på gym kan ett stöd för handleden vara ett bra alternativ. 

Är du det minsta osäker på vilken typ av handledsstöd som är lämpligt för just dig, bör du vända dig till en arbetsterapeut eller sjukgymnast för att prova ut ett skydd. Passform, storlek och bekvämlighet är viktiga faktorer för att en stödskena ska ge rätt avlastning och stöd. Fel storlek eller typ av skydd kan förvärra skadan istället för att – som det är tänkt – snabba på rehabiliteringen.

Vi på Sportsrehab arbetar i huvudsak med tyska Bauerfeind som leverantör av stöd, skydd och ortoser. Företaget står i främsta ledet när det gäller idrottsskador och sportskydd. Samtliga deras handledsstöd är individuellt anpassningsbara med hjälp av t.ex. kardborreband och justerbara stavar och skenor. Den anatomiskt utförda formstickningen i deras stöd för handleden borgar också för att de andas, släpper igenom fukt och är extremt bekväma att bära.

Fråga oss gärna om det är något du undrar över!

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice