Kompressionstights gör att kroppen känns piggare när du tränar, bland annat genom att förbättra blodcirkulationen och därmed öka syretillförseln till musklerna. Resultatet blir helt enkelt att du orkar mer och får ut mer av din träning.

Frågor och svar om Kompressionstights

Det finns många olika områden för kompressionstights, utöver att förbättra din träningsupplevelse och påskynda återhämtning från ett tufft pass. Till exempel gravida kan ha stor nytta av denna produkt, då det är vanligt att man när man är gravid får svullna fötter och vader. Kompressionstightsen förbättrar dels blodcirkulationen i de delarna, och ger dessutom extra stöd till musklerna. Det är viktigt att välja rätt storlek och passform på kompressionstightsen för att få ut så mycket som möjligt av dem. Tightsen finns i de flesta både dam och herrstorlekar, men tänk därför på att prova dem ordentligt innan du bestämmer dig för att vara säker på att de passar. Välj ett par som ger extra mycket kompression runt vaden för allra bästa effekt.

Genom att ge ett stort tryck över stora muskelgrupper i de delarna av kroppen som är längst från hjärtat pressas blodet inåt och blodåterflödet till hjärtat ökar. Detta förbättrar i sin tur blodcirkulation och syretillförsel till muskeln. Tanken är därför att trycket från kompressionsplagget ska vara högre ju längre ifrån hjärtat muskeln är. Detta gör att musklerna orkar mer och prestationsförmågan ökar samtidigt som resultatet från träningen följaktligen blir större. Dessutom går återhämtningen betydligt snabbare, och musklerna blir redo för ny belastning snabbare. Både på herr och damsidan har kompressionstights, och andra kompressionsplagg som exempelvis strumpor och tröjor, blivit mer och mer populärt att använda, både inom uthållighetsidrotter så som långdistanslöpning och cykling, men även på och efter mer vanlig träning på gymmet.

Som ovan nämnt förbättrar kompressionstights din prestation under träningen och påskyndar musklernas återhämtning. Ytterligare en fördel med kompressionskläder är att de ger musklerna extra stöd, samt att de håller saker och ting på plats så att man slipper skumpande under träningen. Många killar tycker att kompressionstights funkar bra som löpar tights under shortsen eftersom allt hålls på plats. Ett annat sammanhang när kompressionskläder är sköna och bra att använda är när man flyger, eftersom den förbättrade blodcirkulationen hjälper till att hindra blodproppar och svullna fötter. Samma resultat kan uppnås för gravida, där liknande problematik är vanligt. När man väl har hittat rätt storlek och modell har de en perfekt passform, vilket gör dem väldigt sköna att ha på sig, både när man tränar, flyger eller slappar efter löprundan.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss

Kundservice