NordiCare grundades 2004 och är ett branschledande svenskt företag inom medicintekniska produkter. De designar och marknadsför medicintekniska produkter inom vård och rehabilitering i hela Norden. Företaget drivs av VD: n Helena Peters och NordiCare är ett dotterbolag till Carlia Consulting AB som har funnit sen 1994. Företaget arbetar med drygt 2000 kunder och är medlem i Swedish Medtech sedan 2015.

Drivkraften och ledorden vid framställning och utveckling av nya produkter är funktion och användarvänlighet, de kallar det ”människonära design”. Företaget erbjuder funktionella produkter i tilltalande design och de bästa lösningarna med högsta kvalitet. Idag vänder sig NordiCare bland annat till offentliga universitetssjukhus och privata vårdgivare men även direkt till privatpersoner i hela norden.

NordiCare har ett brett sortiment av medicintekniska produkter för stomi, bråck, buk- och ryggbesvär men även produkter vid besvär under graviditet och efter förlossning. Företaget har ett funktionellt sortiment med underkläder som BH med fickor för proteser och gördlar som är anpassade för dig som nyss har gjort en operation.  Produkternas funktion är att assistera, stödja, avlasta och stabilisera men som samtidigt är sköna att bära. Produkterna är indelade i dessa kategorier:

Rygg

De flesta av oss får ont i ryggen någon gång under sitt liv. Då brukar läkare rekommendera att man ska vara aktiv, konstigt nog, i kombination med vila. För att kunna vara aktiv behöver man avlasta där man har ont och det gör man bäst med ett ryggstöd som lindrar smärta och ger ett skönt stöd. Ryggstöd finns i flera olika modeller för att passa till olika behov, diagnoser och kroppsformer.

Bråck

Det finns många typer av bråck och orsakar besvär för den som drabbas. Men det finns mycket bra behandling och hjälp att få, med t.ex. ett diskret ljumskbråcksbälte eller en stadig bråckbyxa blir livet något enklare. Hos NordiCare finns i en mängd olika lösningar och modeller för dubbelsidigt eller enkelsidigt bråck. Rådgör med läkare vilken typ som passar dig bäst.

Stomi

Stomigördlarna från NordiCare är designade för att ge fixering samtidigt som de ska vara sköna att bära. Gördlarna är justerbara för att ge rätt stöd och avlastning, de finns i flera modeller för att passa för olika behov.

Mamma

Mamma-sortiment består av dels foglossningsbälten och gördlar. Foglossningsbälten ger smärtlindring vid typiska gravidkrämpor så som foglossning och ryggproblem. Gördlar är stöttande och avlastar en försvagad buk. Produkterna är noga utvalda för att hjälpa och stödja under graviditet och efter förlossning.

Plastik

Under denna sektion hittar du en mängd underkläder som är anpassade för att användas efter en operation. Det kan vara en bröstoperation av olika slag eller gördlar efter en bukoperation. Här finns även kompressionsplagg för olika delar av kroppen som hjälper till att öka blodcirkulationen och bidrar därmed att minska risken för komplikationer efter en operation.

Protes-BH

NordiCare har lång erfarenhet av att designa underkläder för kvinnor som genomgår olika typer bröstoperationer. Underkläderna är snygga, bekväma och skapade i sköna material som sitter bra. Alla BH: n finns i en mängd olika storlekar med matchande trosor.

Knä

NordiCare har två produkter under denna sektion.

  • PlusPoint Knäskydd vid korsbandsskada – Knäskyddet har en anatomisk design som är justerbar och stabil. Är lämplig för dig som är instabil i korsband eller sidoligament.
  • StabilEazy – Ett knäskydd i dra-på modell som lyfter patella och ger avlastning.

Höftskydd

Bland vår äldre generation i samhället är fallolyckor med höftfraktur som följd mycket vanlig. Att erbjuda fallbenägna personer höftskyddsbyxa skulle man kanske minska antalet höftfrakturer och därmed undvika mycket lidande. NordiCare saluför en mängd olika modeller av höftledsbyxor som används i stället för underbyxor. Höftskyddsbyxorna har fastsydda mjuka textilskydd och finns för både män och kvinnor.

Slut i lager
349.00 kr