Rehband är ett företag som vet vad de håller på med. Och konstigt vore det väl annars. Företaget grundades i Stockholm redan 1955 under namnet Institutet för bråckskador. Under 70-talet breddade de sitt sortiment och bytte namn till Rehband Anatomiska AB – och på de snart 65 år som gått sedan starten har de byggt upp ett gott rykte. De anses idag som en av de ledande tillverkarna i världen när det kommer till sportskydd av olika slag.

289.00 kr
339.00 kr
389.00 kr
239.00 kr
199.00 kr
789.00 kr
489.00 kr
239.00 kr
249.00 kr
389.00 kr
239.00 kr
399.00 kr
249.00 kr

Nacke / Axel

Rehband QD Axelstöd

689.00 kr

Bälte för ryggen

Rehband QD Ryggkorsett

589.00 kr
839.00 kr

Bälte för ryggen

Rehband QD Back Support 5mm

639.00 kr

Bälte för ryggen

Rehband QD Back Support 3mm

389.00 kr
Slut i lager
599.00 kr

Bakom Rehbands produkter ligger omfattande medicinsk forskning. Och som ett resultat av detta i kombination med ett gediget kunnande inom sport och idrottsskador kan man leverera sportskydd av högsta kvalitet när det gäller hållfasthet såväl som funktion och design.

Tack vare att produkterna håller så hög klass, och att de har en unik och perfekt anatomisk passform är de flesta produkterna patenterade.

Bakom Rehbands framgång står ett engagerat team av forskare och textilingenjörer. Dessutom samarbetar man med många av världens ledande idrottsmän och -kvinnor. Sportskydden är av svensk design och tillverkas i Rehbands egna fabriker runt om i Europa. Allt detta sammantaget har gjort det möjligt för företaget att uppnå och behålla sin position som en av världens ledande leverantörer av skydd.

De finns representerade i över 50 länder, och deras produkter används av idrottare på alla nivåer, från yppersta världselit till motionärer och ”vanligt folk”, det vill säga personer som inte idrottar alls, men som har behov av den här typen av produkter.

Rehbands produktsortiment, som är medicinskt klassade, består av produkter inom:

  • Skadeförebyggande träning
  • Rehabilitering av skador
  • Friskvård
  • Återhämtning

Rehband erbjuder ett komplett sortiment av skydd; fotledsskydd, ryggskydd, vadskydd, armbågsskydd, knä- och lårskydd, axelskydd och handledsskydd. Dessutom hittar du kompressionsstrumpor och träningskläder såväl som fotinlägg och olika accessoarer.

Mest kända är Rehband för sina knäskydd  och ryggskydd. Här finns t.ex.:

  • Rehband RX. Ett knäskydd med perfekt anatomisk passform. RX är avsett att ge stabilitet, värme och kompression, en kombination som ger ökat skydd mot skador och som hjälper muskler och leder att röra sig rätt. Det ger också smärtlindring. Dessutom är det ett knäskydd som faktiskt sitter kvar under träning.
  • Patellastöd UD. Detta är ett knäskydd som används för att stabilisera knäleden i sidled. Samtidigt håller det knät varmt och ökar blodcirkulationen. Patellastödet används ofta vid t.ex. schlatter, hopparknä, instabil knäskål och när du har problem med att knät hoppar ur led ofta.
  • UD X-Stable. Ett avancerat ryggstöd, med löstagbara skenor och flexibla band. Skyddet ger ökad stabilitet i ländryggen och lindrar smärta samt avlastar ryggen. Ryggskyddet lämpar sig för dig som har problem med överansträngning och överbelastning i ryggslutet. Det används också vid kronisk ryggsmärta och slitskador.