OS1st är ett amerikanskt varumärke som grundades av David B. Higgins. Efter en lång karriär inom strumpbranschen uppfann David först diabetesstrumpan. Stödstrumpan blev en riktig succé och blev den bästsäljande produkten för stöd och kompression i hela landet. Efter framgången med den första produkten utvecklade han fler produkter som kombinerar graderad kompression med stöd för muskler och leder. Företaget finns i Hickory, North Carolina USA och grundades 2008. Idag är det ett familjeföretag som drivs av David själv tillsammans med sonen och barnbarnen.

OS1st utvecklar sina produkter med en klar mission: att reducera smärta så att du kan leva ett aktivt liv. OS1st betyder ortopediskt stöd först, vilket menar att man tar på sig den ortopediska strumpan närmast kroppen som ett baslager. Man använder sig av den senaste tekniken för tillverkning och framställer extremt tunna stödprodukter som har en graderad kompression med perfekt anatomisk passform. Alla produkter är designade med något som kallas Compression Zone Technology. Tekniken gör det möjligt att vara i rörelse med ett kraftfullt rörligt stöd som kombinerar graderad kompression i olika zoner och ge smärtlindring samtidigt.

Produkterna är anatomiskt korrekta och omsluter dina muskler, leder, senor och ligament för att öka blodcirkulationen. Genom att det stödjer och stabiliserar reduceras även svullnad och tillåter dig att vara i rörelse.  Detta gör att du ökar din prestationsförmåga och påskyndar återhämtningen när du håller dig i rörelse. Det är unikt att en och samma produkt har olika zoner med olika nivåer av graderad kompression. Strumporna ger kompression där det behövs som mest och ingen kompression där det inte behövs. Alla stöden är mycket lätta att ta på och av, eftersom kompressionen inte är jämn fördelad överallt, samtidigt är stöden mycket kraftfulla, tunna och komfortabla.

K-Zone® är den senaste tekniken som används ”K” står för kinesiologi. Produkterna med denna teknologi erbjuder samma stöd som vid kinesiologitejpning men skillnaden är att det är mobiliserande och inte är tillfälligt. Man använder sig av en gel som kallas hypoallergen som har hög friktion och skapar där med KZT ett stöd i specifika områden. Det ger ett unikt resultat som stabilitet med bibehållen rörlighet.

Kompressionsstöden har flera fördelar och funktioner som är grundläggande:

  • Smärtlindring: t.ex. vid stela och ömma muskler
  • Cirkulation: Förbättrar venös syrebildning, vilket gör återhämtningen kortare.
  • Rätt passform: Rätt kompression till varje kroppsdel

Produkter

OS1st har ett brett sortiment av olika produkter för fötter, vader, knä, lår, handled och armbåge, alla med ortopediskt stöd och anatomisk passform. Många av produkterna finns i en mängd olika färger och storlekar. Några populära produkter är bland annat:

  • OS1st CS6 Vadsleeves: Är en vadstrumpa som är lätt och tunn och har en smärtlindrande funktion mot skada i vaden som kramp, nedsatt venös funktionsduglighet, benhinneinflammation och hälseneinflammation. Strumpan är anatomiskt utformad och sitter alltid rätt på och har sex olika kompressionszoner. Den begränsar inte din rörlighet och de är så lätta och tunna så att du kan ha dem under vanliga kläder och är dessutom lätta att ta på och av.
  • OS1st FS4: Är en hälsporre-strumpa som har fyra olika kompressionszoner. Strumpan förebygger och lindrar smärta vid behandling av hälsporre. Strumpan är sömlös och mjuk och är anatomisk utformad, den för bort fukt och förhindrar dålig lukt. Den stärker fotstrukturen och är polstrad precis där det behövs och motverkar inflammation (plantar fasciit) och andra överbelastningsskador. Rekommenderad användning är max 8 timmar och en vilotid i minst 2 timmar.
399.00 kr
298.00 kr
248.00 kr
398.00 kr
399.00 kr
349.00 kr
299.00 kr
249.00 kr
299.00 kr
349.00 kr