Swedish Posture är ett svenskt varumärke som grundades av Emma Pihl. Företaget utvecklar och designar hållningsprodukter som påminner kroppen om att hålla sig i rätt position. Produkterna är unika eftersom syftet och funktionen är att påminna kroppen i stället för att stödja musklerna i rätt position. I och med de ständiga påminnelserna som aktiverar musklerna i kroppen stärks hållningen naturligt. De flesta av oss känner väl igen att vår stillasittande livsstil med mycket tid framför datorn påverkar vår hållning negativt. Att vi sitter ihopsjunkna stora delar av dagen påverkar även vår rygg, nacke och djupandningen men också vårt självförtroende och våra stressnivåer.

Allt började med Emmas välvilligt tjatande föräldrar som påminde henne om hennes hållning. Senare insåg hon att i dagens moderna samhälle med laptop, Ipad och mobiler utgör framåtsträvande axlar. Detta stillasittande livsstil tillsammans med allt mindre rörelser utgör krummande nackar och smärta i rygg och axlar. Efter det att hon bröt ett nyckelben letade Emma efter ett hjälpmedel på marknaden som kombinerade muskelträning som hjälpte till med hållningen på långsikt. När hon inte fann något sådan blev hon inspirerad av rehabiliteringen och tog saken i egna händer.

Idag finns Swedish Postures produktsortiment i 20 länder i världen över. Produkterna är designade för att påminna och stärka kroppen till Bättre hållning – Aktivt sittande – Vardagsträning. Det finns även produkter som är utvecklade för barn och ungdomar, för att förbättra eller bibehålla en god hållning över tid. Swedish Posture utvecklar och designar produkter för hållning av högsta kvalitet. Företaget har lång erfarenhet och har funnits sedan 2012. Produkterna har en vetenskaplig bevisad effekt och är framtagna tillsammans med läkare och sjukgymnaster. När du förbättrar hållningen öppnar du upp bröstet och ökar syresättningen. Det i sin tur:

  • Minskar smärta i axlar och rygg
  • Ökar rörligheten
  • Fördjupar andningen
  • Minskar huvudvärk
  • Ökar din utstrålning

Bra hållning, rak rygg eller uppsträckt rygg ger resultat på många olika sätt. Du presterar 30% bättre när ryggen är rak. Dina muskler har 35% mer aktivitet när du har uppsträckt rygg. När du har en bra hållning minskar dina stresshormoner med 25%.

Forskning och vetenskap

Forskningen på produkterna har gjorts med 3D Qinematic Posture Scan som mäter effekterna före och efter användning av Swedish Postures produkter. Forskningen pågick i sex veckor och samtliga resultat visar en avsevärt bättre och mer upprätthållning. Produkterna förbättrar kroppshållningen och lär kroppen att hålla axlar, nacke och huvud korrekt när man sitter, går och står. Forskning har gjorts för dessa olika hållningstyper:

  • Framåtroterade axlar
  • Kutrygg och gamnacke
  • Svank och framåtroterande axlar
  • Svank och sneda axlar

Swedish Posture erbjuder en mängd produkter som hjälper till med hållningen, enklare träningsredskap för bättre hållning och hjälpmedel för dig som sitter still mycket.

Bland de designade produkterna är T-shirten för bättre hållning den mest kända. De flesta produkterna finns för både män och kvinnor. En liten kort beskrivning av Posture Reminder T-shirt:

  • Posture Reminder T-shirt påminner kroppen om att sträcka på ryggen och förbättra din hållning. T-shirten håller axlarna i rätt position och hindrar axlarna att sträva framåt. T-shirten sitter löst och ledigt runt rygg och midja och är bekväm att bära. Det är enbart över axlar och skulderbladen som ett elastiskt bakparti hjälper kroppen att jobba med hållningen.
Slut i lager

Träning och Rehab

Swedish Posture Trainer

399.00 kr
539.00 kr
649.00 kr
395.00 kr

Träning och Rehab

Digitalt Hopprep

399.00 kr

Träning och Rehab

Mini Gym

699.00 kr
149.00 kr
395.00 kr
1,495.00 kr

Träning och Rehab

Workout Band

429.00 kr
1,895.00 kr

Träning och Rehab

Balanssits

999.00 kr